Η δημοσκοπική χειραγώγηση πάει σύννεφο. Λογαριάζουν χωρίς τον …. ξενοδόχο

3192
μητσοτάκη

Η προπαγάνδα και η χειραγώγηση πάει σύννεφο ιδιαίτερα από ορισμένες δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε παραρτήματα αντιμαχόμενων για την καρέκλα της εξουσίας και μόνο, μνημονιακών κομμάτων.
Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες, όπως δείχνει η μέτρηση που φιλοξενεί η Iskra (βλ. ΕΔΩ), δεν τοποθετείται υπέρ κανενός κόμματος και πολλοί εξ αυτών “φτύνουν” στην κυριολεξία τις δημοσκοπήσεις, πολλές εταιρείες σε πείσμα της αδιαφιλονίκητης πραγματικότητας, εμφανίζουν αυτάρεσκα πλαστά ποσοστά, μόνο και μόνο για να παίξουν κομματικά παιχνίδια και παιχνίδια χειραγώγησης των πολιτών.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων της “Palmos” και της “Pulse” (!) με την μεν πρώτη να παίζει από το TVXS το παιχνίδι, ποιου άλλου (;), του ΣΥΡΙΖΑ, η δε δεύτερη το παιχνίδι του έτερου μνημονιακού συνεταίρου, της ΝΔ. Και οι δύο, όμως, αυτές δημοσκοπήσεις, δεν έκαναν, ταυτόχρονα, τίποτα άλλο, από το να “θάβουν” στην κυριολεξία, όπως μας έλεγαν στελέχη της ΛΑ.Ε, τα ριζοσπαστικά δημοκρατικά κόμματα και πρώτα απ’ όλα το βασικό αντίπαλο του σημερινού συστήματος, την ΛΑ.Ε, η οποία διαθέτει ρεαλιστικό εναλλακτικό πρόγραμμα, ενωτική πολιτική σε όλες τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις και βούληση για ανατροπή εδώ και τώρα.
Έτσι η μεν Palmos έδινε την ΛΑ.Ε στο 0,7% (!), ενώ ακόμα πιο “ειλικρινής” η Pulse, την εξαφάνιζε εντελώς, προς δόξαν του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, ο οποίος ανερυθρίαστα εμφάνιζε με τυμπανοκρουσίες το πλαστό δημοσκοπικό πόνημα της.
Πάντως, τα ίδια στελέχη της ΛΑ.Ε μας έλεγαν ότι, για “κακή τύχη” αυτών των δημοσκοπήσεων, η μέτρηση της Alco, που πραγματοποιήθηκε τις ίδιες μέρες, έδινε στην “Λαϊκή Ενότητα” 3,1% με αναγωγή, ενώ η ομάδα του Europe Elects (βλ. παρακάτω), η οποία κινείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έδινε στην ΛΑ.Ε ποσοστό 4%. Όπως καταλαβαίνει κανείς, τόνιζαν τα στελέχη της ΛΑ.Ε, είναι πολύ διαφορετικό το 3,1% και το 4% (4% έδιναν στην ΛΑ.Ε και τρία ευρωπαϊκά ιδρύματα, βλέπε ΕΔΩ) από την πλήρη εξαφάνιση της Pulse και το στατιστικό λάθος.
Βεβαίως, επεσήμαναν έγκυροι δημοσκοπικοί επιστημονικοί κύκλοι και οι δημοσκοπήσεις της Alco και των ευρωπαϊκών επιστημονικών ομάδων, υποεκτιμούν και αυτές για διάφορους λόγους τα μεγέθη και την δυναμική του ριζοσπαστικού δημοκρατικού αντισυστημικού χώρου, ενώ δεν μπορούν να συλλάβουν και να καταγράψουν την πρωτοφανή ρευστότητα του κοινωνικού πεδίου και τις αντιφατικές βαθιές διεργασίες που συντελούνται στην κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση οι “εκπλήξεις” είναι επί θύραις και γι’ αυτό οι στημένες δημοσκοπήσεις και το χρήμα πέφτουν βροχή για να κατευθύνουν (ματαίως φυσικά) τους πολίτες ως “πρόβατα προς την συστημική στάνη“. Ας μην θεωρούν, όμως, ότι η μέχρι τώρα “σιωπή των αμνών” τους επιτρέπει να παίζουν εν ου παικτοίς….

Κ.Τ.

Υ.Γ: Δημοσιεύω, επίσης, προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, ολόκληρη της μέτρηση της Europe Elects, η οποία δημοσιεύθηκε χθες 19 Απριλίου:
NΔ: 31% 
ΣΥΡΙΖΑ: 25%
ΧΑ: 9%
Κίνημα Αλλαγής: 8%
KKE: 6%
ΛΑ.Ε: 4%
Ένωση Κεντρώων: 3%
ΑΝΕΛ: 3%
Πλεύση Ελευθερίας: 2%
*H έρευνα διενεργήθηκε από 11 Απριλίου 2018 έως τις 16 Απριλίου 2018 σε δείγμα 1000 ατόμων.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας