Η Αρχή της διαπλοκής

1439
διαστροφές
Όταν το ασυμβίβαστο “ξεχνιέται” και η Ανεξάρτητη Αρχή γίνεται μέσο προσωπικής και κομματικής εξυπηρέτησης η διαπλοκή είναι καραμπινάτη.
Το πρόβλημα με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που ορίστηκε αντιπρόεδρος της (ανεξάρτητης!) Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αλλά συνέχισε να λειτουργεί ως κομματικός σύμβουλος αποκαλύφτηκε από το “Έθνος” σε όλες του τις διαστάσεις.
Παρ’ ότι δηλαδή υπάρχει ασυμβίβαστο και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Αρχών εργάζονται αποκλειστικά για αυτές και το κοινό (υποτίθεται!) καλό, ο συγκεκριμένος κύριος Παπαουλάκης έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους και τις ρυθμίσεις και συνέχισε να συμμετέχει σε κομματικές διεργασίες και εκπροσωπήσεις. Δηλαδή, με απλά λόγια, αδιαφορώντας για την υποχρέωσή του να είναι και να φαίνεται ανεξάρτητος, εξαργύρωσε πολλαπλώς -και διόλου ανεξάρτητα- την τοποθέτησή του σε μια… Ανεξάρτητη Αρχή.
Συμβουλεύοντας ως “φίλος” την τομεάρχη της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου της έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάζεται, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, ως στέλεχος που έχει “άκρες”. Στο επόμενο βήμα, η κυρία τομεάρχης καλώντας τον σε επαφές και συναντήσεις με διάφορες ενώσεις επιχείρησε να στείλει στον κοινωνικό περίγυρο το μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνολικά έχει άκρες στις “Ανεξάρτητες Αρχές”, τις οποίες -εάν θελήσει- μπορεί να αξιοποιήσει.
Αλλά αυτά ακριβώς τα μηνύματα, το έχω “μέσα” και “άκρες”, οι “φίλοι” που έχουν άλλους “φίλους”, και ο ένας κλείνει το μάτι στον άλλον και οι νόμοι παρακάμπτονται, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, νέτα σκέτα. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, με την κυρία Ασημακοπούλου να δηλώνει ότι ο κ. αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ είναι σύμβουλός της αλλά δεν τρέχει τίποτε, δεν έσταξε δα και η ουρά του γαϊδάρου, απλώς (;) παραβιάστηκε ο νόμος, έχουμε μια κραυγαλέα περίπτωση διεκδίκησης του δικαιώματος στη… διαπλοκή!
Με αυτό σαν δεδομένο, οι κατά καιρούς διακηρύξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ των Ανεξάρτητων Αρχών αποδεικνύονται προσχηματικές και ψευδώνυμες. Γιατί έχουν βγάλει πολλές κορόνες κατά καιρούς τα στελέχη της ΝΔ γενικώς και ο κ. Μητσοτάκης ειδικώς. Και για την “ενίσχυση του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών” και για την… προστασία τους από “κάθε είδους παρεμβάσεις” και για την επιχειρούμενη “άλωσή” τους από την κυβέρνηση.
Όλα αυτά όμως μένουν πλέον μετέωρα από την αποκάλυψη των διόλου αθώων πολιτικά δραστηριοτήτων του “ανεξάρτητου” αντιπροέδρου και γκρεμίζονται με εκκωφαντικό θόρυβο στην ένοχη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας που πασχίζει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της.
*Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας