Η "Αριστερά" του γερμανικού ιμπεριαλισμού στηρίζει Τσίπρα!

2735

Την υπεράσπιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει τα κορυφαία στελέχη της γερμανικής Αριστεράς, που βρίσκονται επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος και της αριστερής ευρωομάδας (GUE/NGL).
Κάτι τέτοιο προκύπτει από τις αντιδράσεις του Γκρέγκορ Γκίζι και της Γκαμπριέλ Τσίμερ, μετά από την πρόταση του ηγέτη του κόμματος της Γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν για αποβολή του κόμματος της μνημονιακής καταστροφής και της πλήρους ευθυγράμμισης με τα νατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια, από την  ευρωπαϊκή Αριστερά και την ευρωομάδα της.
Προφανώς, η αντίθεση των στελεχών της γερμανικής Αριστεράς δεν αφορούν μόνο σ’ αυτήν, αλλά σχετίζονται με τον συνολικότερο εκφυλισμό μεγάλου μέρους της ευρωπαϊκής Αριστεράς που εκατό χρόνια μετά την ιστορική προδοσία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υιοθετεί και πάλι τους βασικούς στρατηγικούς άξονες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Καθόλου τυχαίο το ότι η Αριστερά αυτού του είδους όχι μόνο δεν έχει επεξεργαστεί ένα έστω και στοιχειώδες σχέδιο αντινεοφιλελεύθερου προσανατολισμού, αλλά όπου αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες (στην Ελλάδα, σε κρατίδια της Γερμανίας, σε συνεργασία με τη σοσιαλδημοκρατία, κ.λπ.) υλοποιεί πιστά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ούτε είναι τυχαίο το ότι αυτού του είδους η Αριστερά δεν αρθρώνει την παραμικρή λέξη καταδίκης των νατοϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών με τους οποίους ευθυγραμμίζεται πλήρως και τους οποίους υπηρετεί με ιδιαίτερη στοχοπροσήλωση η κυβέρνηση Τσίπρα, τη στήριξη της οποίας ανέλαβαν εργολαβικά τα στελέχη της γερμανικής Αριστεράς. Ναι! Αυτής της Αριστεράς που καλύπτει πλήρως την προς ανατολάς εξόρμηση του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Που δεν έβγαλε τσιμουδιά για το νεοφασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία και δεν αντέδρασε ούτε στο ελάχιστο με την απροκάλυπτη ανάμιξη του Ράιχ στον πόλεμο κατά της αντιφασιστικής Αντίστασης.
Για τέτοια “Αριστερά” μιλάμε! Τι ζόρι τραβάει η “Αριστερά” αυτού του είδους με την τραγωδία που ζει ο εργαζόμενος λαός της Ελλάδας και για τις περιπέτειες στις οποίες απειλεί να ρίξει την περιοχή της Βαλκανικής και της ανατολικής Μεσογείου η ασυδοσία του ΝΑΤΟ, την οποία υπηρετεί ο Τσίπρας; 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας