Ε όχι να μιλάει για Δημοκρατία και ο Αμβρόσιος

1593
διαστροφές

Ανήσυχος από την πιθανότητα επανάληψης της δίκης του ο κήρυκας του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας ζητάει… σεβασμό των θεμελιωδών δημοκρατικών κανόνων.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μας έχει συστηθεί αρκούντως δηλώνοντας φασίστας, καλώντας σε πογκρόμ κατά των ομοφυλοφίλων και σπεύδοντας να υπερασπιστεί την Χρυσή Αυγή λίγο μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι φταίει… όλο το πολιτικό σύστημα γιατί κινείται εμφυλιοπολεμικά.
Δηλαδή, στην προσπάθειά του να βοηθήσει όσο και όπως μπορούσε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ευθύνες έχουν οι πάντες γιατί όλοι λέει είμαστε Έλληνες και όλοι είμαστε αδέλφια και δεν πρέπει να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.
Παρ’ ότι δηλαδή ακόμα και τότε δεν μπόρεσε να κρύψει ούτε στιγμή τα ρατσιστικά του, προσπάθησε να ισχυριστεί ότι όλοι όσοι είμαστε “από εδώ” πρέπει να τα βρίσκουμε. Και επειδή ποτέ δεν είναι δυνατόν να τα βρίσκουν οι θύτες με τα θύματα, οι μαχαιροβγάλτες με τους μαχαιρωμένους και οι δολοφόνοι με τους δολοφονημένους, προφανώς εννοούσε ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να το βουλώσουμε και να αφήσουμε τα φιλαράκια του τους νεοναζιστές να κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Υπονοούσε δηλαδή ότι σε αυτή την περίπτωση, όταν τα φασιστοειδή θα είχαν τον δρόμο ανοιχτό και τα σκυλιά δεμένα, θα μας επέτρεπαν να υπάρξουμε, δεν θα έχαναν την… ψυχραιμία τους και δεν θα “αναγκάζονταν” να οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις.
Αυτός ο θεομπαίχτης που έχει αποκαλέσει “ήρωα” και… Κολοκοτρώνη τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή, που έχει δηλώσει ότι εάν είχε όπλο και τον “άφηνε ο νόμος” θα το “χρησιμοποιούσε για να ξεμπερδεύει” με τους ομοφυλόφιλους, αυτός ο ακροδεξιός που έχει εγκαλέσει σχεδόν όλο τον πολιτικό κόσμο για “τον τρόπο που συμπεριφέρεται στη Χρυσή Αυγή”, προφανώς έχει τόση σχέση με την Δημοκρατία όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να την επικαλείται όποτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όπως τώρα που πληροφορήθηκε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να δει τα πρακτικά της πρόσφατης δίκης του. Γιατί ο Αμβρόσιος Λενής γνωρίζει κυριολεκτικά από πρώτο χέρι ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να αθωωθεί μετά τα όσα έχει πει εναντίον των ομοφυλοφίλων, καθώς ουσιαστικά ζήτησε την εξόντωσή τους δημοσίως.
Γνωρίζοντας λοιπόν ότι χρειάστηκαν πολλές ακροβασίες για να “βρεθεί’ αθωωτικό σκεπτικό και ότι αυτή η σκοτεινή απόφαση εύκολα θα καταρρεύσει όταν εκτεθεί στο φως, ο Αμβρόσιος σπεύδει να φρενάρει κάθε πιθανότητα επανάληψης της δίκης επικαλούμενος το “κοινόν αίσθημα” που είναι υποτίθεται μαζί του και ζητώντας “να μην παραβιάζονται θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας”. Μπερδεύοντας το “κοινόν αίσθημα” του περίγυρού του με το πραγματικό κοινό αίσθημα της πλειονότητας των πολιτών και μιλώντας για δημοκρατία αυτός που αποδεδειγμένα είναι αρνητής της, επιχειρεί απλώς, άλλη μια φορά, να μείνει στο απυρόβλητο και να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο.
Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει, όσο ισχυροί κι αν είναι οι δεσμοί διαπλοκής που έχουν δημιουργήσει οι “άγιοι” της μισαλλοδοξίας. Διότι, όπως μας δείχνει και η ιστορία, όλοι οι δεσμοί, ακόμα και οι γόρδιοι, κάποτε σπάνε.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας