Εφορίες: Έχουν κατάσχει 1.067.857 τραπεζικούς λογαριασμούς!

1332
εφορία

Με τρομακτικούς ρυθμούς συνεχίζεται η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος μέσω των δεσμεύσεων τραπεζικών καταθέσεων.  Πλέον ο αριθμός των φορολογουμένων που τελεί υπό αναγκαστικά μέτρα αυξήθηκε τον Ιανουάριο στους 1.067.857  ανθρώπους ή στο 60,76% των φορολογουμένων για τους οποίους υπάρχει η σχετική δυνατότητα, έναντι 1,05 εκατομμυρίων τον Δεκέμβριο!
Βάσει των νέων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έξι στους δέκα οφειλέτες ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το δημόσιο έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, με τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών να αποκτούν μορφή «χιονοστιβάδας» τους πρώτους μήνες του 2018.
Επιπλέον από τον Μάιο εντάσσονται στο αντιλαϊκό «οπλοστάσιο» της ΑΑΔΕ και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στην εμπορική αξία τους, μια ρύθμιση  που αναμένεται να βγάλει στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα φτωχών οικογενειών και χρεοκοπημένων μικρομεσαίων για χρέη ακόμα και αό 500 ευρώ!
Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτες οφειλές της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ, όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Αναλυτικά, τον Ιανουάριο προστέθηκαν στα βιβλία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το δημόσιο νέες οφειλές ύψους 766 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 693 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι. Από τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα εισπράχθηκαν μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων 93 εκατ. ευρώ και 350 εκατ. ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες στο τέλος του 2017 είχαν φτάσει τα 101,332 δισ. ευρώ!
Ταυτόχρονα οι οφειλέτες αυξήθηκαν τον Ιανουάριο στα 4,107 εκατομμύρια άτομα (από 4,068 εκατομμύρια στο τέλος Δεκεμβρίου), ενώ οι οφειλέτες εις βάρος των οποίων μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα αυξήθηκαν σε 1,757 εκατομμύρια από 1,744 εκατομμύρια στο τέλος του 2017.
Η επίθεση των κρατικών εισπρακτικών μηχανισμών στο εισόδημα του εργαζόμενου λαού έχει αποκτήσει τη μορφή  «τσουνάμι» που ισοπεδώνει στο πέρασμα του ανθρώπινες ζωές.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με ασύλληπτη ταχύτητα ο αριθμός των φορολογουμένων που βλέπουν την εφορία να βάζει «χέρι» ακόμα και σε μικρά ποσά καταθέσεων.
Συγκεκριμένα στο τέλος του 2015 το ποσοστό οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ήταν στο 44,76% των οφειλετών στους οποίους δύναται να ληφθούν τέτοια μέτρα, αυξήθηκε σε 50,92% στο τέλος του 2016, σε 60,21% στο τέλος του 2017 και πλέον βρίσκεται στο 60,76%…
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διατυμπανίζει την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο και οι Βρυξέλλες ισχυρίζονται ότι δεν θα χρειαστεί νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Όλοι μαζί με την προσθήκη και της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προετοιμάζεται για την εξουσία υπόσχονται επιστροφή στην ανάπτυξη, νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας, προφανώς για να εξασφαλίσουν μετά τη μείωση και του αφορολόγητου το «ξεζούμισμα» και των εργαζομένων που αμείβονται ακόμα και με 400 ευρώ…
*Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας