Ερντογάν: Η τουρκική σημαία κυματίζει στην Αφρίν

1200
ερντογάν

«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες στηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία. Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών.
Εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών που πολεμούν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν, προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι δυνάμεις τους εισήλθαν λίγο πριν από την αυγή στην πόλη και ότι οι δυνάμεις της YPG αποσύρθηκαν από αυτήν. Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Μοχάμαντ αλ Χαμαντίν διευκρίνισε ότι οι αντάρτες έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους τμήματα της πόλης και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συναντήσει αντίσταση.

Ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους προκάλεσαν ζημιές και έριξαν ένα άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση στο κέντρο της Αφρίν. Το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.
Ανταποκριτές του AFP επιβεβαίωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον το σύνολο της πόλης. Κατά την ίδια πηγή, δύο τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονταν σταθμευμένα μπροστά από επίσημο κτήριο της πόλης.
Η πόλη Αφρίν ήταν ο βασικός στόχος της επιχείρησης που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού στη Συρία. Η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή αυτή, μολονότι οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίζονται και εξοπλίζονται από την Ουάσιγκτον για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 1.500 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά του θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η πλειονότητα από αυτούς σκοτώθηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας