Εργαζόμενοι του MEGA έξω από το ΕΣΡ εν αναμονή της απόφασης για το ''μαύρο''

1350
mega

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθού Mega, εν αναμονή της απόφασης για το αν θα πέσει «μαύρο» στο κανάλι.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ κατέθεσε υπόμνημα 40 σελίδων με το οποίο ζητείται από την ανεξάρτητη Αρχή τη μετατροπή του σταθμού από ενημερωτικό σε θεματικό.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη πέσει «μαύρο» στο καναλι, ενώ διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους 16 μηνών και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Ομάδα εργαζομένων του Mega, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς τους μετόχους, συνεχίζουν για 41η μέρα την διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της Motor Oil, του Ομίλου Βαρδινογιάννη, όπου έχουν στήσει και αντίσκηνα.
 
Ζητούν κυβερνητική παρέμβαση
Οι εργαζόμενοι του Mega την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση έτσι ώστε να αποδεσμευθούν χρήματα που είναι δεσμευμένα στις τράπεζες, για να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ βρίσκονται δεσμευμένα περίπου 55 εκατομμύρια ευρω, από τις διαφημίσεις που προέβαλλε το κανάλι, καθώς οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι όλους αυτούς τους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μεγάλο Κανάλι μεταδίδοντας επαναλήψεις παλαιότερων σήριαλ, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις μετρήσεις της τηλεθέασης.
Την ίδια στιγμή, ασκούνται πιέσεις από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ ζητώντας την διακοπή λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού καθώς όπως ισχυρίζεται οι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού «μας πλήττουν ευθέως και δημιουργούν μέγιστη οικονομική ζημία», καθώς «λειτουργεί χωρίς κανένα κόστος προγράμματος, μεταδίδοντας συνεχώς επαναλήψεις παλαιοτέρων προγραμάτων μυθοπλασίας, δεν ανταπεξέρχεται ούτε στοιχειωδώς στις λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις (προσωπικό, προμηθευτές, ψηφιακό πάροχο, ΑΕΠ, κλπ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας