Επιστολή, χωρίς θέσεις,Τσακαλώτου στο Eurogroup: Θα τα πούμε από κοντά!

1653
βόμβα

Επιστολή χωρίς θέσεις έστειλε ο Ευκλ. Τσακαλώτος στους “θεσμούς” με τη διαβεβαίωση ότι θα πει τις κυβερνητικές θέσεις από κοντά, πράγμα που δείχνει τη δυστοκία και την αμηχανία της κυβέρνησης και μια τακτική “βλέποντας και κάνοντας”.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προκειμένου να πάρει την δεύτερη αξιολόγηση είναι έτοιμη να δώσει “γη και ύδωρ”.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα προσέλθει στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα για την αξιολόγηση, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση ενημέρωσε για το θέμα τους θεσμούς, μέσω της επιστολής του υπουργού.
Κατά τους ίδιους κύκλους, στην επιστολή δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις της ελληνικής πλευράς.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η επιστολή Τσακαλώτου περιλαμβάνει τρεις επιμέρους ενότητες προτάσεων για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας που θα αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση και την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.
Και αυτές σχετίζονται με τους δημοσιονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να τρέξουν μέσα στο πρόγραμμα, τους τρόπους διασφάλισης αυτών των στόχων, καθώς και τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την όσο το δυνατόν πληρέστερη προετοιμασία του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, το οποίο, εάν εξελιχθεί ικανοποιητικά, θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.
Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με στόχο την κατάληξη πλέον της δεύτερης αξιολόγησης στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, δηλαδή στις 20 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει σημαντικές επαφές στις Βρυξέλλες μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, σε μια προσπάθεια σύγκλισης και εξεύρεσης κοινών τόπων πριν από τις μεγάλες αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας