ΕΛΒΟ: Ξεπούλημα μέσα στο ξεπούλημα. Ο εκκαθαριστής πουλάει το στρατιωτικό υλικό κ.α.

2256
συμφέροντα

Πολλά ερωτηματικά εγείρει η απόφαση του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ, της εταιρίας ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ, να προχωρήσει εν μέσω του απαράδεκτου διεθνούς διαγωνισμού ξεπουλήματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.
Μάλιστα, βάση της διακήρυξης που δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, την 25η Μαϊου 2017, πρόκειται για εκποίηση αποθεμάτων ανταλλακτικών, δύο οικοπέδων στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης και έντεκα 4Χ4 Gargo στρατιωτικών φορτηγών (δεξιόστροφων) κατασκευής του 2013.
Δηλαδή, στο σύνολό του ο εν λόγω μάλλον φωτογραφικός διαγωνισμός φτάνει στο ποσό των 6 εκατομμυρίων 50 χιλιάδων ευρώ, την ώρα που η τιμή εκκίνησης για πώληση ολόκληρης της ΕΛΒΟ, βάση του διεθνή διαγωνισμού που “τρέχει”, έχει οριστεί στο ευτελέστατο τίμημα των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Χρειάζεται να σταματήσουν εδώ και τώρα, ταυτόχρονα, οι διαδικασίες ξεπουλήματος τόσο της ίδιας της ΕΛΒΟ όσο και του εξοπλισμού και των στρατιωτικών υλικών της.
Η αμυντική βιομηχανία της χώρας δεν χρειάζεται παράδοση σε ιδιωτικά και ιδιαίτερα ξένα συμφέροντα αλλά ανασυγκρότηση και σχέδιο για μια νέα προοπτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας