Εκ παραδρομής, η ΝΔ πάλι βραχυκύκλωσε

1442
διαστροφές
Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα… μπερδεύονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενώ “θέλουν” να υπερψηφίσουν μια τροπολογία δηλώνουν “παρών”. Το ίδιο εύκολα όπως όταν θέλουν να μας πουν τη θέση τους για τις διαπραγματεύσεις αλλά το… ξεχνάνε
Εκ παραδρομής λοιπόν, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, δεν υπερψήφισε την τροπολογία των έξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για απόδοση ιθαγένειας σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, επειδή, λέει, τα έχασε, βραχυκύκλωσε και τελικά ψήφισε “παρών”.
Μετά, το κόμμα που υποτίθεται ότι ετοιμάζεται να κυβερνήσει τη χώρα, ήταν τόσο “βραχυκυκλωμένο” που, ενώ πολλά στελέχη της διαμαρτύρονταν για τη στάση που κράτησαν, δεν μπορούσε να βγάλει ούτε μια ρημαδοανακοίνωση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, έστω και με τη διόλου τιμητική παραδοχή ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει και πολύ για να μπουρδουκλωθεί.
Η ανακοίνωση του κόμματος που θέλει να γίνει κυβέρνηση, και μάλιστα… αύριο αν είναι δυνατόν, δεν μπήκε βέβαια στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί χρειάστηκαν σχεδόν 15 ώρες για να βγει η διεκρινιστική ανακοίνωση, ενώ ήταν τόσο “καθαρή” η στάση τους και τόσο σαφές σε όλα τα στελέχη τους ότι ήθελαν να υπερψηφίσουν την τροπολογία και απλώς… μπερδεύτηκαν.
Διότι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι τόσο εύκολο να χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια και να δηλώσεις “παρών” ενώ έχεις αποφασίσει να δηλώσεις “ναι”. Ακόμα κι αν βραχυκλώσει κάποιος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ λόγου χάριν Γ. Κεφαλογιάννης, που άλλα είπε και άλλα ψήφισε, είναι λογικό οι υπόλοιποι να παρέμβουν βοηθώντας τον να ξεμπλοκάρει.
Πολύ περισσότερο καθώς ήταν εύκολο να διαπιστώσουν, όλοι τους, από τον Κεφαλογιάννη μέχρι τον Βορίδη, κι από τον Γεωργιάδη μέχρι τον Δένδια, ακούγοντας τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, ότι εκτός της νεοναζιστικής συμμορίας που καταψήφισε, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, από το Ποτάμι μέχρι το ΚΚΕ, υπερψήφισαν την συγκεκριμένη τροπολογία. Τι περισσότερο χρειάζονταν άραγε οι νεοδημοκράτες για να αφυπνιστούν και να πράξουν το σωστό, το οποίο άλλωστε από την αρχή υποτίθεται ότι ήθελαν και μάλιστα διακαώς;
Αυτό το βραχυκύκλωμα όμως της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι το μόνο. Διότι υπάρχουν και τα άλλα βραχυκυκλώματα, τα… μόνιμα. Μπορεί, για παράδειγμα, όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουμε τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων, την μείωση του αφορολόγητου που θα επιφέρει πρόσθετο φόρο 500-600 ευρώ στον καθένα μας, την επερχόμενη νέα μείωση των συντάξεων, τις αλλαγές στα εργασιακά και την πώληση της “μικρής ΔΕΗ”, αλλά ακόμη δεν έχουμε πληροφορηθεί ποια είναι η θέση για όλα αυτά της… βραχυκλωμένης ΝΔ.
Γιατί όπως αποδεικνύεται, πότε από τις παραδρομές και πότε από τις παραλείψεις της, η Νέα Δημοκρατία είναι διαρκώς “μπερδεμένη”. Πότε “μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της κυβέρνησης και των στελεχών της”, ψηφίζει “εκ παραδρομής” άλλα αντ’ άλλων και πότε μέσα σε ένα κυκεώνα απαιτήσεων των δανειστών παθαίνει αφωνία και “παραλείπει” να μας ενημερώσει για τις θέσεις της.
*Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας