Εκλογική Διακήρυξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για το 46ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

1830
Π.Ο.Ε.

Την Δευτέρα 23 Απρίλη 2018 ξεκινάει το 46ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τελειώνει στις 26 Απρίλη με την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ομοσπονδίας καθώς και την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Στο διεθνές περιβάλλον κυριαρχεί η κορύφωση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού για να επεκτείνει τις ζώνες επιρροής του. Τα διάφορα γεωστρατηγικά συμφέροντα, ο ανταγωνισμός των διεθνών καπιταλιστικών κέντρων και των οικονομικών-στρατιωτικών κολοσσών για τον έλεγχο της ενέργειας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και η εξαθλίωση ολόκληρων λαών προς όφελος του κεφαλαίου, συνθέτουν ένα ασταθές και επικίνδυνο τοπίο σε παγκόσμια κλίμακα.
Παράλληλα, προωθούνται σχέδια και συμφωνίες που εμπλέκουν τη χώρα μας στους νεοψυχροπολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, βαθαίνοντας τη στρατιωτικοπολιτική και οικονομική εξάρτησή της. Η Ελλάδα πρέπει να απόσχει από κάθε επιθετική ενέργεια εναντίον του λαού της Συρίας αλλά και κάθε λαού και να αναλάβει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Τα μνημόνια είτε τα καταργείς είτε τα εφαρμόζεις – τρίτος δρόμος δεν υπάρχει

Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι βιώνουν στο πετσί τους για όγδοη συνεχή χρονιά τη μνημονιακή βαρβαρότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την προσχώρησή της στο μνημονιακό στρατόπεδο προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο νεοφιλελεύθερο δόγμα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αλλά και στο παλιό μνημονιακό μπλόκ το οποίο επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς. Ταυτόχρονα, έσπειρε την απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων και του λαού. Τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξαν περίτρανα ότι εντός των μνημονίων δεν μπορεί να υπάρξει ούτε «παράλληλο πρόγραμμα», ούτε ισοδύναμα μέτρα σε όφελος των εργαζομένων και του λαού.
Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα και η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας με τους πλειστηριασμούς, είναι κάποια από τα προαπαιτούμενα που νομοθετήθηκαν στο κοντινό παρελθόν. Μαζί με αυτά και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί μία αντεργατική τομή που δε θα αποτολμούσαν ούτε οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι, γυρνώντας έτσι τη χώρα δεκαετίες πίσω.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν επιμέρους πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής – πώς θα μπορούσαν, άλλωστε! Αποτελούν το βασικό πολιτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το οποίο ολοκληρώνει την πλήρη υιοθέτηση των μνημονιακών επιταγών και παράλληλα κλείνει τις «εκκρεμότητες» που δεν είχαν ψηφιστεί ή υλοποιηθεί από τα προηγούμενα μνημόνια χάρη στους αγώνες των εργαζομένων.
Επικοινωνιακά η κυβέρνηση καλλιεργεί το δικό της success story, ότι δήθεν το 2018 η χώρα βγαίνει απ’ τα μνημόνια, ενώ είναι γνωστό πως έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα κι επιτήρηση από τους δανειστές μέχρι το 2060! Το μνημόνιο διαρκείας είναι εδώ, και έτοιμες να το εφαρμόσουν και να το υπηρετήσουν πιστά είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του αστικού-νεοφιλελεύθερου τόξου. Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από την όποια εναλλαγή στην κυβέρνηση ή τη διαφοροποίηση στους κυβερνητικούς εταίρους.

Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εργαζόμενοι και Κοινωνία αιμορραγούν

Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα, οι μισθοί εξανεμίζονται με τα νέα φορολογικά βάρη. Τον εφιάλτη της ανεργίας, τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση όλων των εργατικών κατακτήσεων, την απλήρωτη και ελαστική εργασία, τους μισθούς πείνας, την εργασιακή ανασφάλεια και τη μετανάστευση, δεν μπορούμε να τα αποδεχτούμε ως προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας.
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των Δήμων συνεχίζονται, οδηγώντας πολλές δομές σε αδυναμία λειτουργίας και σε συρρίκνωση. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων έχουν πάρει άσχημη τροπή για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, η οποία τελικά καλείται να πληρώσει τα υπερκέρδη των μεγαλοεργολάβων μέσα από την αύξηση στο χαράτσι των ανταποδοτικών τελών.
Το νομοθετικό πλαίσιο που η κυβέρνηση, προφανώς εκτελώντας εντολές της τρόικα και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων αρνείται να καταργήσει, ευνοεί και δίνει την δυνατότητα στην πλειοψηφία των αιρετών να αναθέτουν εργασίες ή εξολοκλήρου το έργο των υπηρεσιών σε ιδιώτες. Η συνεχής περικοπή πόρων από τους Δήμους και η έλλειψη προσωπικού, δίνουν άλλοθι στην πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις – εργολαβίες.

Για συνέχεια της ανάγνωσης της Εκλογικής Διακήρυξης του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, πατήστε ΕΔΩ(μορφή pdf)

Η Εκλογική Διακήρυξη και η Αφίσα σε μορφή εικόνας




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας