Εκδόθηκε 5-ετες ομόλογο των ΕΛΠΕ με επιτόκιο φθηνότερο από αυτό του Δημοσίου!

2245
ελπε

Η Hellenic Petroleum Finance PLC, ELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC, εξ ολοκλήρου θυγατρική της εταιρείας, Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ολοκλήρωσε τη διαδικασία τιμολόγησης (pricing) για την έκδοση νέων ομολογιών ονομαστικής αξίας 74,5 εκατ. που θα αποτελούν μέρος των υφιστάμενων ομολογιών λήξης Οκτωβρίου 2021. Οι νέες ομολογίες, πλήρως εγγυημένες από την εταιρεία, προσφέρθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τιμή διάθεσης 106%, που αντιστοιχεί σε συνολικό ύψος έκδοσης 79 εκατ. και απόδοση 3,333% και αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.
To ”παράδοξο” είναι ότι το επιτόκιο των ομολόγων της HPF, αν και υψηλό σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επιτόκια δανεισμού ομοειδών επιχειρήσεων, είναι αρκετά χαμηλότερο από το επιτόκιο του πρόσφατου ομολόγου με το οποίο το ελληνικό κράτος βγαίνει στις αγορές!
Η έκδοση αυτή είναι η πρώτη συναλλαγή που πραγματοποιείται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου που ισχύει από την 20/7/2017 και καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας