Εκδήλωση μνήμης για τον Χρήστο Μπίστη

1924
Χρήστο Μπίστη

Εκδήλωση μνήμης για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος Χρήστο Μπίστη, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το ΕΚΚΕ, στον πολυχώρο Ίλιον plus, με τη συμμετοχή δεκάδων συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων του ιστορικού στελέχους.
Μετά από τους χαιρετισμούς από την πλευρά του ΕΚΚΕ, από τη Γαριφαλιά Καπετανάκη και τον Χρήστο Μπακαλάκη, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, στο οποίο αναφέρονταν σημαντικές στιγμές της ζωής του Χρήστου Μπίστη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του. Και ξεχωριστή ήταν η αναφορά στη λαμπρή καριέρα που είχε ξεκινήσει ως σκηνοθέτης του θεάτρου στο Ανατολικό Βερολίνο, συνεργαζόμενος με τη σύντροφο του Μπέρτολντ Μπρεχτ, Ελένε Βάιγκελ, την οποία εγκατέλειψε για να δοθεί ολόψυχα στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και στον αγώνα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα.
Στη ζωή και τη δράση, το σπάνιο ήθος και την αγωνιστική συνέπεια του Χρήστου Μπίστη, αναφέρθηκαν και πολλοί άλλοι ομιλητές, στελέχη της Αριστεράς, από διάφορους χώρους και οργανώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας