Εισβολή φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας – Κατάληψη στο αμφιθέατρο

1932
παιδείας

Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας «εισέβαλαν» φοιτητές που συμμετείχαν μαζί με εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο. Κάποιοι παραμένουν στην είσοδο του κτηρίου, ενώ άλλοι έχουν μπει μέσα στο υπουργείο όπου πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους. Αίτημα να παραστεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν από το πρωί στο υπουργείο ζητούν μόνιμους διορισμούς και την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους.
Αντιπροσωπείες των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό, η οποία όμως απέβη άκαρπη, αφού, όπως ανέφεραν, ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Ένα ακόμη βασικό ζήτημα που έθεσαν είναι και ο θεσμός των αναπληρωτών που, όπως λένε, διαλύει τις ζωές των εκπαιδευτικών αλλά δεν προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση στους μαθητές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας