Ειρωνικός Juncker κατά Trump για το Brexit. Στο ναδίρ οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.

1842
γιούνκερ

Αν ακόμα και ένας ηγέτης της μετριότητας του J.C. Juncker φτάνει στο σημείο να κάνει τόσο κακόγουστο χιούμορ σε βάρος του Προέδρου των ΗΠΑ D.Trump, μπορούμε να αντιληφθούμε σε ποιό βάθος απέχθειας, αν όχι και μίσους, έχουν περιέλθει οι Γερμανο-ευρω-αμερικανικές σχέσεις! Και ίσως να είμαστε ακόμα στην αρχή.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποσχέθηκε από τη Βαλέτα της Μάλτας ότι θα ενθαρρύνει το Οχάιο ή το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να επιδεικνύει δημοσίως την ικανοποίησή του για το Brexit.
Ενώπιον των συμμετεχόντων στη Σύνοδο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο κ. Γιούνκερ μίλησε χλευαστικά για τις χώρες που χαίρονται για το Brexit, με πρώτες τις ΗΠΑ.
Σε αυτήν την χώρα «ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος διατυπώνει την ικανοποίησή του βλέποντας τη Βρετανία να εξέρχεται» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν στη σύνοδο που άρχισε την Τετάρτη στη Μάλτα, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε.

«Εάν συνεχίσει έτσι, θα ενθαρρύνω το Οχάιο και το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε, σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεών του, τις οποίες έκανε στη γερμανική γλώσσα.
«Το Brexit δεν είναι το τέλος όλων, όμως εμείς πρέπει από αυτό να αρχίσουμε κάτι καινούργιο, που θα είναι ισχυρότερο και καλύτερο», είπε επιπλέον ο κ. Γιούνκερ, αυτήν την φορά μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας