Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε ξανά η ''χούντα'' στο Ειρηνοδικείο

2654
ματ

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, παρά την αστυνομική τρομοκρατία, έδωσε και πάλι αγωνιστικό παρόν.

Απ’ όλα είχε σήμερα Τετάρτη 20/12, ο αυταρχικός, αντιδημοκρατικός κυβερνητικός μπαχτσές στο ειρηνοδικείο Αθήνας. Την ίδια ώρα που στη βουλή κατέθετε η κυβερνητική, χουντικής έμπνευσης (ν)τροπολογία, που χαρακτηρίζει ιδιώνυμο αδίκημα τη διακοπή πλειστηριασμών από διαδηλωτές, έδινε εντολή στις δυνάμεις των ΜΑΤ να χτυπήσουν και να πνίξουν με χημικά τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών έξω από το ειρηνοδικείο Αθήνας, αφού πρώτα αυθαίρετα και αντισυνταγματικά τους είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε αυτό.

Από νωρίς το μεσημέρι, όπως και την προηγούμενη Τετάρτη, στο ειρηνοδικείο της Αθήνας και στους γύρω δρόμους είχαν διαταχθεί, μετά από εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, που μαζί με τρεις αστυνομικές κλούβες είχαν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο και σιδερόφραχτο τείχος και δεν άφηναν να περάσει κανείς, εκτός από τους λιγοστούς συμβολαιογράφους και δικηγόρους-”κοράκια”.

Σήμερα είχαν προγραμματιστεί στον νομό Αττικής 63 πλειστηριασμοί, από τους οποίους οι 11 αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Οι πρώτες κατοικίες είχαν προγραμματιστεί για τα ειρηνοδικεία Αθήνας, Αμαρουσίου, Αχαρνών, Λαυρίου, Καλλιθέας, Νίκαιας, Πειραιά και Χαλανδρίου.

Επίσης είχαν προγραμματιστεί στην Αττική 10 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν πρώτη κατοικία αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί ανά επισπεύδοντα, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών, ήταν τράπεζες 53: ALPHA Bank=13, Attica Bank=3, Εθνική τραπ.=9, Eurobank=9, τραπ. Πειραιώς=19, Εταιρείες (5), Ιδιώτες (5).

Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την ανάπτυξη και την κοινωνική απήχηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, σε συνεργασία με την επίορκη ηγεσία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς και νήσων, ανέβαλε τους πλειστηριασμούς με επισπεύδουσες τις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου 2018. Επίσης σε συνεργασία με τις επισπεύδουσες τράπεζες ανέστειλε 4 από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που αφορούσαν πρώτη κατοικία.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, παρά ταύτα δεν ανέστειλε αλλά συνέχισε και σήμερα τις κινητοποιήσεις του. Παρά την αστυνομική τρομοκρατία, έδωσε το αγωνιστικό παρόν στο ειρηνοδικείο της Αθήνας. Σ’ αυτό το ειρηνοδικείο, όπου μετά από απόφαση της πανικόβλητης κυβέρνησης και της επίορκης ηγεσίας του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας Πειραιά θα γίνονταν πλειστηριασμοί μόνο από ιδιώτες σε ιδιώτες, είχε προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, να γίνει και 1 πλειστηριασμός από μεγάλη εταιρεία σε διαμέρισμα ιδιώτη 113,5 τ.μ., αξίας 102.150 ευρώ, για χρέος 12.700 ευρώ, τον οποίο το κίνημα είχε ως στόχο να αποτρέψει.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, και με τη σημερινή αγωνιστική του κινητοποίηση, κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, για να μην περάσει η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Επίσης, ότι δεν το φοβίζουν ούτε η αστυνομική βία και καταστολή, ούτε τα χημικά, ούτε η λάσπη και η συκοφαντία του από όλο το μνημονιακό, πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, ούτε η προώθηση από την κυβέρνηση (ν)τροπολογίας για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος της ακύρωσης από μέλη του κινήματος πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στην κινητοποίηση έδωσε το αγωνιστικό παρών μπλοκ αγωνιστών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς επίσης και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες του Αριστερού και αντιμνημονιακού χώρου.

Λουκάρεως222 Λουκάρεως333 Λουκάρεως444

Λουκάρεως888 Λουκάρεως999

Λουκάρεως555

Λουκάρεως777

Λουκάρεως6

Λουκάρεως11

Λουκάρεως13

6 11 (1)

Λουκάρεως10

image (1)

12 (1)

 Λουκάρεως1

Λουκάρεως14

Λουκάρεως2 Λουκάρεως3 Λουκάρεως5    Λουκάρεως7 Λουκάρεως9

1 σχόλιο

  1. TO 1973 σΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2017 ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΜΕΙΣ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
    ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας