Εθνική Ασφαλιστική: Πρωτοφανής για τον χώρο κινητοποίηση για την αποτροπή του ξεπουλήματος της

4005
Εθνική Ασφαλιστική

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Εθνικής Ασφαλιστικής ενάντια στον μνημονιακό σχεδιασμό που προωθεί το ξεπούλημα της εταιρείας σε ξένο πολυεθνικό ασφαλιστικό όμιλο.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι του κλάδου τόνιζαν στην Iskra ότι τόσο η συγκέντρωση όσο και η πορεία από τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Συγγρού ως το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και μετά στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, ήταν πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστικό παλμό γα τα δεδομένα του χώρου.
Απολύτως απαράδεκτο υπήρξε ότι ούτε ένας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν βρήκε χρόνο για να συναντήσει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, παρ’ ότι η κινητοποίηση τους ήταν γνωστή εδώ και καιρό.
Τους εκπροσώπους των εργαζομένων συνάντησε, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στην αγωνιστική κινητοποίηση τους, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσακαλώτου, κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ξεφορτώθηκε απλώς την αντιπροσωπεία με αόριστες και γενικόλογες, χωρίς καμιά δέσμευση, τοποθετήσεις, υποτιμώντας το συνδικαλιστικό τους βάρος.
Στην κινητοποίηση των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής έδωσε το παρόν αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με τους Παναγ. Λαφαζάνη και Στάθη Τσίφτη.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
”Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη και από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου, που βρίσκεται κάτω από την καθοριστική επιρροή του ελληνικού δημοσίου.
Η Εθνική Ασφαλιστική είναι υπερκερδοφόρα και δυναμική εταιρεία με θετική προοπτική, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα πιο επιτυχής με ένα καλύτερο επιχειρησιακό και κοινωνικό σχεδιασμό.
Τονίζω ιδιαίτερα την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις επινοικίασης υπαλλήλων στην Εθνική Ασφαλιστική, που αποτελούν μαύρη σελίδα για την εταιρεία και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Θα είναι μέγα πολιτικό έγκλημα σε βάρος της οικονομίας και των πολιτών, μια τέτοια πετυχημένη εταιρεία, με βαρύνοντα το ρόλο σε όφελος του δημοσίου, να ξεπουληθεί σε ξένα συμφέροντα, ολοκληρώνοντας, περίπου, τον αφελληνισμό του κλάδου προς ζημία του τόπου και του ελληνικού λαού.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία και κάθε σκέψη για την εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι να ακυρωθούν όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις και η λιτότητα και ταυτόχρονα να περάσουν όλες οι τράπεζες και οι θυγατρικές τους σε ουσιαστική δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, ώστε και με την μετάβαση της χώρας σε εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, να μπορέσει να ανασάνει, να ανασυγκροτηθεί και να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική η πατρίδα μας.”
Μετά το τέλος της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι των αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.
asfalistik3 asfalistiki1 asfalistiki2asfalistiki4 asfalistiki5 asfalistiki620170223_114103 asfalistiki7 asfalistiki8 asfalistiki9
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας