Εγκληματική επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά – 4 τραυματίες, μεταξύ τους και η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα

2819
εγκληματική
Εγκληματική επίθεση χρυσαυγιτών με τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής (25/2) στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, στην οδό Ναυάρχου Βότση 11, στον Πειραιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας (8-10 άτομα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες) μπήκαν στη Φαβέλα με αναμμένους πυρσούς και φορώντας κράνη και άρχισαν να φωνάζουν τα γνωστά εμετικά τους συνθήματα.
Η είσοδος αυτή προκάλεσε δικαιολογημένη οργή στα άτομα που βρίσκονταν μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, που προκάλεσαν τον τραυματισμό σε τέσσερα άτομα.
Πιο βαριά τραυματισμένη φέρεται ότι είναι η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, ΕλευθερίαΤομπατζόγλου, η οποία μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φαβέλα γίνεται στόχος των νεοναζιστικών συμμοριών. Πέρυσι στις 31 Αυγούστου ο χώρος (που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2017 και έχει αναπτύξει έντονη αντιφασιστική δράση στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές) είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση από νεοναζιστικές ομάδες, ενώ και παλιότερα είχαν σημειωθεί ανάλογα επεισόδια, όπως αναγραφή νεοναζιστικών συνθημάτων στους τοίχους του οικήματος και το κατέβασμα της ταμπέλας της Φαβέλας από ναζιστική συμμορία με την επωνυμία «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας