ΕΒΖ: Άλλοθι για το ξεπούλημα των εργοστασίων ζάχαρης στην Σερβία, η βελτίωση της "προσφοράς"

1992
εργαζόμενοι

Έντονες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο αμαρτωλό «τρίγωνο» Τράπεζας Πειραιώς- κυβέρνησης- Διοίκησης Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), με στόχο να βρεθεί άλλοθι προκειμένου να ξεπουληθούν τα 2 εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία.
 Ο όμιλος MK Group του Σέρβου μεγαλοεπιχειρηματία και τραπεζίτη Κόστιτς βελτίωσε, περαιτέρω, την προσφορά του, ανεβάζοντας την στα 60 εκατ. ευρώ.
Η νέα βελτίωση μπορεί να αποτελέσει τη αλλοθι, ώστε το Δ. Σ της EΒΖ να άρει τις επιφυλάξεις του για το δίκαιο του τιμήματος, εγκαταλείποντας τη γνωστή θέση περί διενέργειας νέου διαγωνισμού πώλησης.
Για να διευκολυνθεί, έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να ανατεθεί σε ανεξάρτητο εκτιμητή από το Δ.Σ. της EΒΖ μελέτη για το δίκαιο του προσφερόμενου τιμήματος.
Αν το προσφερόμενο τίμημα είναι εντός του εύρους, στο οποίο ο εκτιμητής θα αποτιμήσει τις δύο σερβικές θυγατρικές, το Δ. Σ της ΕΒΖ είναι θεωρητικά περισσότερο διασφαλισμένο, για να εισηγηθεί την ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού με υπογραφή συμφωνίας.
Μένει να φανεί αν η Σολομώντειος λύση λειτουργήσει προκειμένου να προχωρήσει το ξεπούλημα των 2 εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, το οποίο θα δώσει τη χαριστική βολή στην ίδια την ΕΒΖ και θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο εθνικό έγκλημα του κλεισίματος της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας