Ο Δ. Στρατούλης σε απεργιακή συγκέντρωση ΟΣΕ: Έγκλημα το ξεπούλημα ΤΡΑΙΝΟΣΕ

2246
ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν εκτελέστηκε από το πρωί την Τετάρτη 14/9, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), ενάντια στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A .
Η  σημερινή απεργιακή έγινε, γιατί την ίδια ημέρα η Κυβέρνηση ολοκληρώνει και τυπικά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προώθησαν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, με την πανηγυρική τελετή υπογραφής της να πραγματοποιείται στην Κέρκυρα με την παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας!!!
Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ πραγματοποίησαν στις 12:00 το μεσημέρι απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο των γραφείων της Διοίκησης του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη μέλος της ΠΓ. Επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Ο Δημήτρης Στρατούλης στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους απεργούς του ΟΣΕ  ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Σήμερα είναι μαύρη ημέρα για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους, τους εργαζόμενους σ’ αυτούς, για τον λαό και την πατρίδα μας, γιατί ο πρωθυπουργός βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A και μάλιστα με το απολύτως εξευτελιστικό και σκανδαλώδες τίμημα των 45 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της διαγράφει, ως δώρο στον νέο “επενδυτή”, χρέη της ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ολόκληρου του ομίλου ΟΣΕ αποτελεί εθνικό, περιβαλλοντολογικό, οικονομικό, κοινωνικό έγκλημα. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν αναγνωρίζει σε καμία περίπτωση αυτό το έγκλημα ως τετελεσμένο, δεν το νομιμοποιεί πολιτικά, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του και θα αναζητήσουμε μέχρι τέλους να καταλογιστούν οι πολιτικές, αστικές, ακόμα και ποινικές, ευθύνες για την διάπραξή του.
Η χώρα μας και ο λαός μας χρειάζονται ένα σύγχρονο ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης με αξιοπρεπείς και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτόν.”
 
Η απεργιακή ανακοίνωση της ΠΟΣ
«Οι Σιδηροδρομικοί ήταν και είναι αντίθετοι με την πώληση των εταιρειών του Σιδηρόδρομου.
Η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας διαφωνούν με την εκποίηση του εθνικού πλούτου.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους θ’ αγωνιστούμε, να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία για τη χώρα και ο εμπαιγμός που συνίσταται στο να πανηγυρίζουν ταυτόχρονα και αυτοί που πωλούν και αυτοί που αγοράζουν.
Άραγε ποιος πράττει σωστά;
Εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.”
ΤΡΑΙΝΟΣΕ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας