Δώρο δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο από Νίκο Παππά στους καναλάρχες

3426
Παππά

Δώρο δεκάδων εκατομμυρίων προσφέρει η κυβέρνηση στους καναλάρχες, με ρύθμιση που προωθεί ο Νίκος Παππάς. Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στο νομοσχέδιο για τις “Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων” επέρχεται μείωση του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Σύμφωνα με τη διάταξη, ο συντελεστής του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων μειώνεται, από το 20% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 5% και θα ισχύσει από 1 Απριλίου 2018.
Βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ. Για το 2018 η μείωση αυτή, όπως αναφέρεται, υπολογίζεται στο ποσό των περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, πρόκειται για υπολογισμούς εντελώς αυθαίρετους, καθώς η πραγματική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα δεδομένα της αγοράς αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη των 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Στην ουσία, ο ελληνικός λαός καλείται να επιδοτήσει με το ποσό αυτό τη λειτουργία των καναλιών.
Τέλος, σημειώνεται ότι την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας