Διέκοψε νικηφόρα την απεργία δίψας και πείνας ο Βασίλης Δημάκης

2184
κρατούμενος
Μετά από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διέκοψε την ηρωική απεργία δίψας, μάλλον και την απεργία πείνας, ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης μετά από διαβεβαιώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά του να παρακολουθεί τα μαθήματά του στην σχολή που φοιτά στο Πανεπιστήμιο με «βραχιολάκι». Η δικηγόρος του κ. Η. Κούτρα με ανάρτηση της στα social media αναφέρει ότι ο Δημάκης μεταφέρθηκε με την θέλησή του στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Δουλάμη ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.
Η κ. Κούτρα ανάφερε ακόμη ότι ο κρατούμενος θα κάνει δηλώσεις μόλις εκτιμηθεί η κατάσταση του και είναι καλύτερα.

Electra Koutra@electrakoutra

Ο Βασίλης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου ΔΙκαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις.

 
Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού («βραχιολάκι»).
Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστούν μια νίκη για τον Βασίλη Δημάκη και τη μάχη που με αυτοθυσία έδωσε για τη μόρφωσή του, καθώς και μια νίκη για το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε για την δικαίωσή του και για την σωτηρία της ζωής του.
Ελπίζουμε τώρα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τηρήσει τις δεσμεύσει του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας