Δεύτερη Αξιολόγηση: Μικραίνουν, διαλύουν και ξεπουλάνε την ΔΕΗ

2370
δημοπρασία

Παραδίδουν την Ελλάδα σε ιδιωτικά, κυρίως ξένα, συμφέροντα και πνίγουν τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία.
Ένα από τα βασικότερα θέματα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση είναι ο ενεργειακός τομέας της χώρας και πρώτα απ’ όλα η ΔΕΗ, για το οποίο τηρείται σιγή ιχθύος, προκειμένου οι σκανδαλώδεις εξελίξεις να περάσουν στη ζούλα και ως, περίπου, τετελεσμένα γεγονότα.
Οι πιστωτές, εν όψει δεύτερης αξιολόγησης, απαιτούν και η κυβέρνηση ενδίδει, ακολουθούμενη από τη διοίκηση της ΔΕΗ και ορισμένους παραδομένους και άφωνους συνδικαλιστές: την επίσπευση του ξεπουλήματος του 17% της ΔΕΗ, πράγμα που θα περάσει ολοκληρωτικά τη ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα και την ταυτόχρονη ένταξή της στο αποικιακής έμπνευσης Υπερταμείο, πράγμα που εισηγείται με επιμονή ο Διευθύνων της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης.
Την ίδια ώρα οι πιστωτές απαιτούν παράλληλα την πλήρη και έμπρακτη δέσμευση της ΔΕΗ στη υποχρεωτική εκχώρηση του 50% (!) του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ρεύματος, πράγμα που θα προωθηθεί είτε με δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ όπου η ΔΕΗ ξεπουλάει ήδη στους ανταγωνιστές της, με τιμές ζημίας, το φτηνό ρεύμα που παράγει είτε με το άμεσο ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ, είτε ως τρίτη επιλογή, με εκχώρηση μονάδων της ΔΕΗ για συμπράξεις με ιδιωτικές εταιρείες, με τις τελευταίες να έχουν το πάνω χέρι, όπως συνέβη πρόσφατα με κινέζικα συμφέροντα και τη μονάδα της Μελίτης.
Στο πακέτο των προαπαιτούμενων, επίσης, περιλαμβάνεται και η άμεση ολοκλήρωση του εγκληματικού συμφωνημένου σχεδίου ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.
Όλα αυτά τα καταστροφικά προαπαιτούμενα προωθούν πιστωτές και η εξωνυμένη κυβέρνηση σε μια περίοδο που η ΔΕΗ βουλιάζει, πνίγεται στα χρέη, προς την ίδια αλλά και προς τρίτους και στραγγαλίζεται από εξυπηρετήσεις σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, χωρίς να υπάρχει κανένα αναπτυξιακό σχέδιο παρά μόνο, το άρον-άρον ξεφόρτωμα της και το μοίρασμα των ιματίων της σε ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα.
Η υπόθεση της ΔΕΗ όπως εξελίσσεται σε πραγματική τραγωδία, έχει ήδη μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία και επισύρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και πελώριες ποινικές ευθύνες.
Το πλιάτσικο και η ληστεία που γίνεται στην Ελλάδα με την ενέργεια δεν έχει σίγουρα προηγούμενο στην ζωή της χώρας αλλά μάλλον και στα ευρωπαϊκά χρονικά.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας