Δεν γίνεται να αποδοκιμάζουμε τα εγκλήματα των ναζί και να αγνοούμε την Χιροσίμα

Χιροσίμα

“Μετά από το Άουσβιτς και τη Χιροσίμα τέλειωσε η εποχή του Διαφωτισμού” ( Άνα Άρεντ ).
΅Σαν σήμερα¨ το 1945 το έγκλημα ρίψης της 1ης Ατομικής Βόμβας στη Χιροσίμα , με θύματα εκατοντάδες , ίσως πάνω από ένα εκατομμύριο μέχρι σήμερα με τις συνακόλουθες ασθένειες σε άμαχο πληθυσμό, γυναίκες , παιδιά , νήπια και ηλικιωμένους.
Ένα πράγμα θα πρέπει να εκτιμήσουμε σαν σίγουρο: Με αυτή την απόφαση των Η.Π.Α επί της ουσίας καταργήθηκε η έννοια του Εγκλήματος η των Εγκλημάτων Πολέμου κατά άμαχων πληθυσμών, όπως αυτή καταγράφτηκε – θεσμοθετήθηκε στο από μια άποψη ΅ανθρωπιστικό δίκαιο΅ για τη διεξαγωγή του πολέμου στις ΅Συνθήκες της Χάγης΅ ( 1897/1908 ) την παραβίαση του οποίοι εμείς – σωστά και δίκαια – επικαλούμαστε για να καταγγείλουμε τα Γερμανικά Εγκλήματα Πολέμου στη διάρκεια της “προηγούμενης” ανοιχτής κατοχής μας΅ – Απαιτώντας ¨Επανόρθωση – Αποζημίωση – Αποκατάσταση.
Η φρικτή αυτή απόφαση καθιέρωσε την έννοια των “παράπλευρων απωλειών”σε άμαχους και ανυπεράσπιτους πολίτες σ΄ένα πόλεμο η εάν θέλετε την επαναφορά της αρχής “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” στην πολιτική και στον πόλεμο, ο οποίος είναι η προέκταση των πολιτικών επιδιώξεων ΅με άλλα μέσα΅. ¨Ενα γεγονός που επιβεβαιώθηκε ¨λίγο αργότερα¨ , στη διάρκεια της μετά το Β΄ Π.Π. περίοδου του … α-αφασιακού στη φαντασία μας “ποτέ πια ξανά πόλεμος”, με ότι ζήσαμε στο Βιετνάμ , στη Γιουγκοσλαβία , στον Α΄πόλεμο του Ιράκ και στα σύγχρονα πολεμικά μέτωπα του ιμπεριαλισμού στη Μέση – Ανατολή , με σκοπό τη γρήγορη ΅τελική λύση & νίκη΅. Η οποία ¨πρέπει΅ να έχει λιγότερους ΅δικούς μας΅ νεκρούς και περισσότερους στους εχθρούς , όπου σαν εχθροί δεν νοούνται μόνο οι ένοπλοι μαχώμενοι η αντιμαχώμενοι , αλλά ολόκληρες οι κοινωνίες , οι λαοί και τα έθνη στις οποίες υπάγονται οι ένοπλα στρατευμένοι.

20706892_1440386276041633_1921977255_nΈνας φίλος επισκέφτηκε σε τουριστική του περιοδεία το 2015 τη Χιροσίμα και συνάντησε έκπληκτος στο Μνημείο για την “6η Αυγούστου 1945΄”, χαραγμένο πάνω στη “Καμπάνα της Ειρήνης”, όπου τα παιδιά – επισκέπτες επιτρέπετε να τη κτυπούν τη καμπάνα από μια φορά σαν “έκληση προς την Ειρήνη και τη Μνήμη της ανθρωπότητας”, αυτό το Πάνσοφο αρχαίο ελληνικό ρητό : ” ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ”

 
Πολλοί είναι οι ¨προοδευτικοί” που αναγνώρισαν τη “Ratio” , τη λογική των Η.Π.Α για τη ρίψη δύο ατομικών βομβών πάνω από δύο πόλεις ( Χιροσίμα – Ναγκασάκι ), με το επιχείρημα πως εάν η βόμβες ¨εξαΰλωσης ανθρώπων¨ δεν έπεφταν θα παρατεινόταν ο πόλεμος ας πούμε για ακόμα δυο χρόνια και θα είχαμε ΅δικά μας θύματα΅. Με αυτή τη ¨λογική΅ όμως εκβαρβαρήσαμε σε πρωτόγονα και μεσαιωνικά επίπεδα την έννοια και τη διεξαγωγή του πολέμου και υποσκάψαμε το ΅δικό μας…¨ηθικό πλεονέκτημα΅ ( του ας πούμε δημοκρατικού ‘ αντιιμπεριαλιστικού – Αντι- Αξονικού Στρατοπέδου, μιας και η Ιαπωνία ήταν τελευταία ΅επιζήσασα΅ χώρα του Χιτλερικού – Φασιστικού Άξονα στο Β΄Π.Π.) για τη βαρβαρότητα του ναζισμού και τον ολοκληρωτικό τρόπο σκέψης των αντιπάλων.
Απαιτεί αρκετή ΅σχιζοειδή και διπολική΅ σκέψη για όσους μιλάμε για τα αναμφισβήτητα εγκλήματα της ΅ναζιστικής πτέρυγας΅ του γερμανικού επεκτατικού – ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου στο Β΄Π.Π, για τα πάνω από 1500 Γερμανικά Ολοκαυτώματα σε όλη την Ελλάδα , κυρίως στον άμαχο πληθυσμό ( όπου το μεγαλύτερο μαζικό γενοκτονικό έγκλημα ήταν η – επιβολή – του Λιμού ) και να σιγούμε , να θεωρούμε ΅νομοτελειακή συνέπεια ενός πολέμου΅, για τη Χιροσίμα , το Ναγκασάκι , τα εκατοντάδες επίσης “My-Lai” στο Βιετνάμ , τους μαζικούς ΅επιλεκτικούς¨ βομβαρδισμούς μέσα σε πόλεις όπως , όπως στη Βηρυτό, στη Γάζα , στη Βαγδάτη , στο Αφγανιστάν , στο Βελιγράδι & το Πάντσεβο και επίσης σε πολές ακόμα άλλες χώρες και εμπόλεμες περιοχές της Ασίας, της Αφρικής και της Ν. Αμερικής.
Στα πλαίσια της λεγόμενης “μετα” – πολεμικής περιόδου του ΅ποτέ πια πόλεμος΅, στη διάρκεια της οποίας τα θύματα πολέμου μέχρι σήμερα είναι περισσότερα από αυτά του Β΄Π-Π( κάπου διάβασα για πάνω από 100 εκατομμύρια !). Τελικά μετά τη Χιροσίμα τι είναι ΅έγκλημα πολέμου΅ και πόσο Αντιναζί είναι οι “δημοκράτες Αντιναζί” , όταν δέχτηκαν να συζητούν μέχρι και σήμερα το “δικαίωμα” και τη περίπτωση του εγκληματικού ΅Πρώτου Πλήγματος΅ με πυρηνικά όπλα ( έχοντας πλήρη επίγνωση των γενοκτονικών επιπτώσεων μετά τη Χιροσίμα) σε περίπτωση που απειληθούν τα συμφέροντα τους ;
unnamed
Υ.Γ. 1 : Δεν είναι περίεργο που ο πρώην πρόεδρος “Ομπάμα” στη τελευταία του επίσκεψη στην Ιαπωνία και τη Χιροσίμα , παρά τη “λύπη” που εξέφρασε, αρνήθηκε να ζητήσει ευθέως Συγνώμη για τη ρήψη των ατομικών βομβών, αναγνωρίζοντας πως ήταν έγκλημα πολέμου. Τι μας περιμένει άραγε ακόμας;
Υ.Γ2 : Αξίζουν μνείας και συγχαρητηρίων η εντυπωσιακή “επιμέλεια και απόδοση” των πρώτων ρεπορτάζ για τη βόμβα στη Χιρασίμα, την οποία έκανε τόσο εμπεριστατωμένα και με τόση ευαισθησία ο φιλόλογος Δημήτρης Δαμασκηνός, ο οποίος είναι γνωστός και από την επικέντρωση του στην ανάδειξη του έργου του Μενέλαου Λουντέμη. «Ήμουν εκεί στις 6 Αυγούστου 1945»: Η μαρτυρία του John Hersey 
Υ.Γ3: Το καλό στην υπόθεση της 72ης “επετείου” από τη ρήψη της 1ης Ατομικής Βόμβας στη Χιροσίμα είναι ότι το χθες έγινε στα Χανιά μια πολυπληθής “εκδηλώση μνήμης” ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ” ! από τις προσκείμενες στο Κ.Κ.Ε “μετωπικές δυνάμεις” ( Επιτροπή Ειρήνης & ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) , με μια ενδιαφέρουσα εισήγηση του καθηγητή Γ. Μαργαρίτη. Η οποία θα έξιζε επίσης να διαβαστεί, ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες επιμέρους διαφωνίες που θα μπορούσε να έχει κανείς μαζί του.

Εκτός των άλλων επειδή η Ελλάδα όλη, αλλά και η Κρήτη ιδιαίτερα με τις Αμερικανικές , Νατοϊκές ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ναυτικές & αεροπορικές στρατιωτικές βάσεις , οι οποίες καθημερινά εκσυγχρονίζονται κ¨ επεκτείνονται, βρίσκεται σήμερα και πάλι στο “στο μάτι του κυκλώνα”, σαν “πλωτό πολεμικό ορμητήριο” για το “ξαναμοίρασμα” της Μέσης Ανατολής και του Κόσμου. Μεταξύ κυρίως του επεκτατικού/ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου των Η.Π.Α και της Ε.Ε./ Γερμανίας και των νέων ανερχόμενων “ανταγωνιστικών δυνάμεων” ( Ρωσία – Κίνα – Ιαπωνία ) τις οποίες “πρέπει” να τις καταστείλουν οι πρώτες , μη – αποκλείοντας για το σκοπό αυτό τη νεα χρήση ενός νέου πυρηνικού ολέθρου όπως στη Χιροσίμα , εφόσον “περήφανα” διατηρούν του “δικαίωμα του πρώτου πυρηνικού πλήγματος” σε περίπτωση “ανάγκης”. Οδηγώντας παράλληλα τους λαούς στα σφαγεία τους με τις παμπάλαιες αποικιοκρατικές λογικές και προκλήσεις του “διαίρει και βασίλευε”.
Ο καταδικασμένος εδώ και επτά χρόνια στην οικονομική Εξαθλίωση και στον πνευματικό μαρασμό ελληνικός λαός, οφείλει χωρίς μεγάλους “βερμπαλισμούς” να είναι σε διαρκή Επαγρύπνηση, ανανεώνοντας συνεχώς τις συμμαχίες του, δημιουργώντας τακτικά όσο γίνεται ευρύτερες μετωπικές κοινωνικές πλειοψηφίες, ενάντια στους άμεσους κινδύνους από τις ξένες και ντόπιες “εγωιστικές” ( ταξικές ) δυνάμεις της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του, οι οποίες δεν θα διστάσουν , για τη διαφάλιση των συμφερόντων τους , μπροστά σ΄ένα νέο γενικότερο Ολοκαύτωμα του όπως στον Β΄Π.Π. Εδώ η εισήγηαη Μαργαρίτη :
http://agonaskritis.gr/από-τη-χιροσίμα-στη-σούδα-μαζική-πρ…/
Πηγή: http://agonaskritis.gr/%CF%87%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B5-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1/

1 σχόλιο

  1. Οτι και να ειπωθει ειναι λιγο. Μετα τον Ταμερλανο και τους μογγολους του (ο μονος στην ιστορια που σκοτωνε αμαχους , ετσι, για το κεφι του) οι “πολιτισμενοι” αμερικανοι.Χρησιμοποιησαν οπλο μαζικης καταστροφης αδικαιολογητα, για να το δοκιμασουν και για να “τρομαξουν” τον Σταλιν ωστε να μην εχει υπερογκες απαιτησεις.(Η δικαιολογια οτι ο πολεμος θα συνεχιζοταν μεχρι δυο χρονια ειναι ενα αθλιο ψεμα. Αλα και ετσι να ειναι, τιποτα δεν δικαιολογει την εξοντωση αμαχων)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας