ΔΕΗ: Απώλειες 8 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία της φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ)

2043
δημοπρασία

Στα 8 εκατ. ευρώ εκτιμά η ΔΕΗ, χωρίς να ντρέπεται η ίδια και χωρίς να αμφισβητεί η ίδια τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τις απώλειες από τη χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ προς ιδιωτικές εταιρείες εμπορίας ρεύματος, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί δήθεν κερδών και μάλιστα ύψους 14 εκατ. ευρώ.
Οπως επισημαίνει η επιχείρηση, «για μια ακόμη φορά, παρά την άνοδο της τιμής σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, θα έχει απώλειες της τάξης των 8 εκατ. ευρώ,καθώς αντί να διαθέσει αυτές τις ποσότητες Η/Ε με την Οριακή Τιμή του Συστήματος, θα τις διαθέσει πολύ φθηνότερα.
Σημειώνεται ότι και με αυτές τις τιμές, οι ιδιώτες προμηθευτές αγοράζουν την ηλεκτρική ενέργεια κατά 15% φθηνότερα σε σχέση με τη ΔEH, πράγμα που είναι επαρκέστατο για να κερδίσουν ποσοστά έναντι της ΔΕΗ, εάν μεταφέρουν αυτή τη διαφορά στους πελάτες τους.
Επομένως, δημοσιεύματα όπως «θα πρέπει να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες Η/Ε μέσω των ΝΟΜΕ ώστε να πέσει και άλλο η τιμή επ’ ωφελεία των ιδιωτικών εταιρειών» δεν έχουν καμία βάση.
Προκύπτει δε το ερώτημα: Πόσο φθηνότερα πρέπει επιτέλους να αγοράζουν οι άλλοι προμηθευτές για να ανοίξει περαιτέρω η αγορά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας