Δήμος Περάματος: Μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής προκαλούν ένταση για τα προσφυγόπουλα

2083
περάματος

Ένταση επικράτησε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος όπου ο δήμαρχος θα ενημέρωνε τους πολίτες και τους γονείς του 1ου δημοτικού σχολείου του Ικονίου το οποίο θα φιλοξενήσει 25 προσφυγόπουλα. Το δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε.
Ορισμένα άτομα που – σύμφωνα με στελέχη του Δήμου – εκφράζονται πολιτικά μέσα από τη Χρυσή Αυγή πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο και παριστάνοντας τους «αγανακτισμένους γονείς» δημιούργησαν ένταση.
Γονείς αλλά και κάτοικοι που τάσσονται υπέρ της απόφασης του Δήμου για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο αντέδρασαν έντονα και γρήγορα η κατάσταση έγινε τόσο τεταμένη που ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους πιάστηκαν στα χέρια.
Υπενθυμίζεται ότι χθες στο σχολείο εισέβαλαν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό και επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς εναντίον της διευθύντριας του σχολείου, γονέων και καθηγητών. Για το περιστατικό διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. 

Εκείνοι από την πλευρά τους αντέδρασαν έντονα ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι που πιάστηκαν στα χέρια. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια και μικρών παιδιών.

Ο δήμαρχος Περάματος έριξε τις ευθύνες για τα χθεσινά επεισόδια στα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ζήτησε συμπαράσταση στους πρόσφυγες και στα μικρά παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή, με ψευδείς φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο και στο Κέντρο Φιλοξενίας, έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση».
«Οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί, έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού, ξενοφοβίας, και δεν θα γίνουν ανεκτά στην πόλη μας» προσθέτει η ανακοίνωση του Δήμου, διαμηνύοντας ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και ο δήμος θα συμβάλει σε αυτό. Τέλος ο δήμος δήλωσε ότι στηρίζει την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος που τονίζει ότι «στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό». 
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Περάματος η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε συγκέντρωση στα γραφεία της που βρίσκονται σε μικρή απόσταση.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο Δήμος στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρει τίποτα για τις ευθύνες της κυβέρνησης και της πολιτικής της για τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας και της εξαθλίωσης, τα οποία λιπαίνουν την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, ούτε για την απολύτως ελλειμματική της προσοχή στα προβλήματα των προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας