Δήμος Λαμιέων: Συμβασιούχοι και ΠΟΕ-ΟΤΑ σταμάτησαν την ιδιωτικοποίηση. Παρέμβαση Γκιτάκου

2024

Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας ήταν και το μοναδικό θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων, που ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από έξι ώρες, ήταν επεισοδιακή, κι όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, που βρίσκονται στον προθάλαμο της απόλυσης, μαζί με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ που πήγαν στη Λαμία από την Αθήνα για τη συνεδριάση, έκαναν κατάληψη στην αίθουσα, μην επιτρέποντας να συνεχιστεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.
«Ντροπή! Ντροπή! Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί», «Οι δήμοι ανήκουν στους δημότες, όχι στα λαμόγια και στους ιδιώτες», φώναζαν οι εργαζόμενοι, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαλβαντζής διέκοψε τη συνεδρίαση.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΤΑΚΟΥ
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, «η ιδιωτικοποίηση που επιχειρεί ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τον λογαριασμό στους δημότες που θα επωμιστούν τα υπερκέρδη του εργολάβου».
Επιπλέον, κατήγγειλε τη νομοθετική (απορ)ρύθμιση Σκουρλέτη, η οποία «δεν απαντά στα προβλήματα των εργαζομένων, δεν τους διαφυλάσσει, τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυση και στην ανεργία, ενώ οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που προβλέπει βρίσκονται υπό την αίρεση των δανειστών. Και τελικά, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης οι υπηρεσίες καθαριότητας θα καταλήξουν στα χέρια των εργολάβων, όπως προσπαθεί να κάνει ο δήμαρχος Λαμιέων».
«Τα προβλήματα της νομοθετικής απορρύθμισης Σκουρλέτη φάνηκαν με το “καλημέρα”», σχολιάζει σχετικά μιλώντας στο ergasianet.gr o Β. Γκιτάκος. Όπως λέει, «θα υπερασπιστούμε με σθένος το δικαίωμα όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα».
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία έναντι των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, «που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες και τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, συνεχίζεται από κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και ΚΕΔΕ», συμπληρώνει και υπογραμμίζει:
«Κυβέρνηση και δημοτικές Αρχές θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης και των δημάρχων συνεχίζεται και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, με το δεδομένο πως ανοιχτά πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας –μετά το 4ο μνημόνιο- με την πρόσφατη επιστολή του προς τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντυπόσχεται πλαφόν στους συμβασιούχους και νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας