Γ. Χαρίσης: Αναγκαίος ο συντονισμός όλων των αγωνιστικών δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα

1738
χαρίσης

Αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ παραβρέθηκε την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στην Πανελλαδική Συνέλευση Εργατικής Αντίστασης, που διοργάνωσε ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Την αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούσαν ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, ο οποίος έκανε και μια σύντομη παρέμβαση, το μέλος του ΓΣ του ΜΕΤΑ και πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, Γαβρίλος Κασιμάτης, και το μέλος του ΓΣ του ΜΕΤΑ και της Γραμματείας ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ, Μανώλης Μαστοράκης, ο οποίος ήταν και από τους εισηγητές της Συνέλευσης.

Κατά τη σύντομη παρέμβασή του, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ στάθηκε στο γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε σημαντικές κινητοποιήσεις κυρίως σε επιχειρησιακό, τοπικό και κλαδικό επίπεδο για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στην απληρωσιά, τις απολύσεις και τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Η γενική απεργία στις 14/12 έδωσε τη δυνατότητα αυτές οι κινητοποιήσεις να πάρουν κεντρικά χαρακτηριστικά και να αναδειχτεί και η ανάγκη τις ανατροπής των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη της επιθετικής προβολής των αιτημάτων των εργαζομένων και της διαμόρφωσης μιας αγωνιστικής τακτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που προϋποθέτει το συντονισμό των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων μέσα στα συνδικάτα. Η ενότητα και η κοινή δράση στο συνδικαλιστικό  κίνημα μπορεί να γίνει στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων. Οι εργαζόμενοι ό,τι και αν πιστεύουν, είτε είναι αριστεροί, είτε δεξιοί, είτε οτιδήποτε, παίρνουν το ίδιο μεροκάματο, κινδυνεύουν το ίδιο από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία και τις άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Τέλος, κάλεσε εκ νέου την ΑΔΕΔΥ και τα Νομαρχιακά Τμήματά της, τα Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε συντονισμένη δράση με τις συνταξιουχικές οργανώσεις, τα κοινωνικά κινήματα, να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους, ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα που απορρέουν από την γ’ αξιολόγηση, όπως οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη, η υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «ασημικών» αλλά και ο αντισυνδικαλιστικός νόμος, η κατάργηση της απεργίας δηλαδή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας