Γκρέγκορ Γκύζι: Βαθύτατα ευρώ-πληκτος ο νέος πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

2341

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εξελέγη το περασμένο Σάββατο ο Γκρέγκορ Γκύζι, ιστορικό στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς και επί μια δεκαετία αρχηγός της Κ.Ο. του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) .
Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό DLF ο Γκρέγκορ Γκύζι μίλησε για τους στόχους της και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Όπως επισήμανε, “η Ευρωπαϊκή Αριστερά θέλει ειρήνη και απορρίπτει την στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, ζητά περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη δημοκρατία, καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, διαφάνεια και λιγότερη γραφειοκρατία. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα θέλουν να ασκείται αυστηρή κριτική στην ΕΕ, αλλά κυρίως επιδιώκουν την μεταρρύθμισή της, ένα, αν θέλετε, νέο ξεκίνημα”.
Ο Γκρέγκορ Γκύζι παραπλανά και παραπλανάται αν πιστεύει ότι η ΕΕ μπορεί να μεταρρυθμιστεί με την προοδευτική έννοια των μεταρρυθμίσεων.
Η ΕΕ, δυστυχώς, δεν μεταρρυθμίζεται, δεν βελτιώνεται αλλά μόνο ανατρέπεται και όσο δεν ανατρέπεται θα αντιδραστικοποιείται όλο και περισσότερο και θα γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική.
Αν ο Γκρέγκορ Γκύζι έχει τέτοιες αυταπάτες για την ΕΕ, τον χαρακτήρα και τις δυνατές προοπτικές της, τότε σίγουρα η ευρωπαϊκή Αριστερά, την οποία θέλει να εκφράσει, δεν θα έχει ιδιαίτερο μέλλον, ενώ οι ακροδεξιέςλαϊκιστικές δυνάμεις θα τρίβουν τα χέρα τους.
Διότι παίζουν, σχεδόν, άνευ αντιπάλου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας