Για τους 9 Τούρκους αγωνιστές που φυλακίστηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα με εντολή Ερντογάν

1747
αγωνιστές

Πριν  την επίσκεψη του Erdoğan, στις 28 Νοέμβρη 2017, συνέλαβαν και προφυλάκισαν τους 9 αγωνιστές από την Τουρκία, σαν δώρο προς  το καθεστώς του. Τα  βασανιστήρια ξεκίνησαν  από την ώρα της σύλληψής τους. Στη  συνέχεια τους διασκόρπισαν σε διάφορες φυλακές, από τη μία άκρη στην άλλη της Ελλάδας. Μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού είναι δύο άτομα μαζί. Οι  υπόλοιποι είναι ανά ένας σε κάθε φυλακή. Όσο κι αν απαίτησαν οι δικηγόροι να είναι στην ίδια φυλακή όλοι για την ευχερή υπεράσπισή τους, δεν εισακούστηκαν. Για να μεταβούν οι δικηγόροι απ’ τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη είναι δύσκολο οικονομικά αλλά και χρονοβόρο. Εκτός απ’ αυτό το πρόβλημα, υπάρχει και μέγιστο πρόβλημα επικοινωνίας με τους δικηγόρους τους, επειδή αγνοούν την ελληνική γλώσσα.
 
Οι επιθέσεις από τα ΜΜΕ που ξεκίνησαν απ’ την πρώτη στιγμή, συνεχίζονται. Ως  τρομοκράτες δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες τους στις ελληνικές εφημερίδες  και παράλληλα στις τούρκικες, στοχοποιώντας τους.
 
Για  τους δύο απ’ τους συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, έχει τεθεί θέμα έκδοσής τους στην Τουρκία. Οι δίκες για έκδοση, πολύ πιθανόν θα εκδικασθούν μέσα στο Γενάρη. Υπάρχουν πολλές  πιθανότητες να ζητηθεί και η έκδοση των υπόλοιπων Τούρκων αγωνιστών.
Ποιοι είναι οι αγωνιστές που εδώ και μέρες ταυτίστηκαν ως τρομοκράτες;
 
Είναι μαρξιστέςλενινιστές και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα. Είναι  φίλοι του ελληνικού λαού και πάντα στέκονται δίπλα του. Δεν  θα γίνουν πιστευτοί οι χαρακτηρισμοί αυτοί, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουν.  Ο ιστορικός αγώνας του  ελληνικού λαού  και οι σκληροί αγώνες του κατά του φασισμού και των ιμπεριαλιστών, συνεχίζονται και απ’ αυτούς. Οι αγωνιστές αν χρειασθεί, προσφέρουν και τη ζωή τους την ίδια  για να προστατεύσουν τον λαό. Γι’ αυτούς τους αξιοπρεπείς ανθρώπους, κανείς δεν μπορεί να πει, ότι είναι τρομοκράτες. Όταν μιλάμε για ένα άτομο που δίνει όλη τη ζωή του στον αγώνα, αυτές οι φράσεις, είναι προσβλητικές πέραν των άλλων.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και των οικονομικο-πολιτικών σχέσεων των δύο κρατών. Δεν είναι τυχαία η αύξηση των καταπιέσεων σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
 
Οι λίστες των δήθεν τρομοκρατών είναι  κατασκευάσματα των ιμπεριαλιστών και υπάρχουν σ’ αυτές καταγεγραμμένα άτομα, οργανώσεις, ακόμα και χώρες. Συνιστούν ψυχολογικό πόλεμο και δεν είναι κάτι νέο, όσο υπάρχει ταξικός αγώνας θα συνεχίζονται τέτοιες μεθοδεύσεις.
 
Οι δύο αγωνιστές, που ζητούν την έκδοσή τους, είναι:
Ο S.N OZPALAT, που είναι μέσα στον αγώνα από τα φοιτητικά του χρόνια. Την δεκαετία του ’90 εντάχθηκε στον αντιφασιστικό αγώνα και πέρασε τη μισή ζωή του στις τούρκικες φυλακές. Είναι γνωστός στο επαναστατικό κίνημα της Τουρκίας. Όταν έγιναν επιθέσεις σ’ όλες τις φυλακές, 19-22 Δεκέμβρη 2000, κατά την διάρκεια των οποίων 28 πολιτικοί κρατούμενοι δολοφονήθηκαν, ανάμεσά τους και 6 γυναίκες που κάηκαν ζωντανές, επεβίωσε μεν, αλλά τραυματίστηκε. Μετά την αποφυλάκισή του συνέχισε τον αγώνα του και ξαναπροφυλακίσθηκε. Εν συνεχεία πήγε στο εξωτερικό. Καταδικάσθηκε στη Γερμανία και φυλακίσθηκε επί  έξι χρόνια, για δημοκρατικές και κοινωνικές δράσεις, όπως συμμετοχή σε  πορείες, διανομή περιοδικών, προκηρύξεων κλπ. Άρα όλες οι πράξεις αυτές, όσο κι αν είναι νόμιμες, θεωρούνται στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού γερμανικού νόμου ότι αφορούν στήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και προπαγάνδα.
 
Ο  Mehmet Doğan: πριν από τη χούντα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, εντάχθηκε στον αγώνα. Μετά την χούντα επί χρόνια ήταν στην φυλακή. Προφυλακίσθηκε  την 10ετία του ’90. Συνέχισε  τον αγώνα του έξω από τις φυλακές και ξαναπροφυλακίσθηκε αντιμετωπίζοντας βαριά βασανιστήρια. Αλλά ποτέ δεν έκανε πίσω από τον αγώνα του και την μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία του. Κατά  την διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν στις φυλακές, 19-22 Δεκέμβρη του 2000,  έχασε το ένα μάτι του. Όταν βγήκε στο εξωτερικό, πολύ σύντομα πήρε απ’ τη Γαλλία πολιτικό άσυλο.
 
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους/ες  να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές απ’ την Τουρκία
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους/ες  στη σύσκεψη στις 3 Ιανουαρίου στο Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη στις 6.30μμ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.
 
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους
στην Τουρκία και το Κουρδιστάν
http://oagonas.blogspot.gr/
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας