Για Ειδικό Δικαστήριο η εκποίηση εντός των ημερών της Εθνικής Ασφαλιστικής από Δραγασάκη, Τσακαλώτο, Φραγκιαδάκη

2714
ετε

Η κυβέρνηση αυτή έχει διαπράξει πλήθος εγκλημάτων σε βάρος του τόπου και του λαού.
Το μεγαλύτερο, όμως, έγκλημα εθνικών διαστάσεων είναι το ξεπούλημα του εθνικού δημόσιου πλούτου και των δημόσιων στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων.
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι την Παρασκευή 2/6 θα συνεδριάσει το μακάβριο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να αποφασίσει τον ”πλειοδότη” για την εκποίηση της “Εθνικής Ασφαλιστικής” σε ένα εν πολλοίς στημένο διαγωνισμό που θα καταλήξει με πολιτικά κριτήρια.
Έγκυροι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι λένε ξεκάθαρα ότι την διάτρητη, διαβλητή, παράνομη, επιζήμια και ασύμφορη απόφαση για το ξεπούλημα της μεγαλύτερης, πιο αξιόπιστης και πιο κερδοφόρας ιστορικής εταιρείας του ασφαλιστικού κλάδου, την έλαβαν από κοινού Δραγασάκης, Τσακαλώτος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Φραγκιαδάκης, καλυπτόμενοι ευσχήμως πίσω από μια αμφιλεγόμενη και πάντως προσβαλλόμενη και απαράδεκτη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).
O διάτρητος διαγωνισμός για το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει, μετά από μια ωμή επέμβαση του Wilbur Ross, υπουργού εμπορίου του D. Trump, στο σχήμα αμερικανοελληνικών συμφερόντων που αποτελείται από την Exin Group και την Calamos Asset, ενώ στην αρχή εθεωρούντο φαβορί τα κινέζικα Fund με την Fosun, τα οποία αποτελούσαν τον δεύτερο διεκδικητή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική, με παρότρυνση των προαναφερθέντων υπουργών, σκοπεύει να “σκοτώσει” ακόμα και πάνω από το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής με ένα ευτελές τίμημα για την πραγματική αξία της.
Κι αυτό όταν στο πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία εμφανίζει κέρδη ρεκόρ της τάξης των 18,7εκ. προ φόρων, αυξημένα κατά 50%, ενώ όλα τα μεγέθη της κινούνται σε ένα πολύ δυναμικό και με μεγάλη προοπτική επίπεδο, σε μια χώρα που καταρρέουν οι συντάξεις.
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η αδικαιολόγητη, διάτρητη και επιζήμια εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής επισύρει, πέραν των πολιτικών, βαρύτατες ποινικές ευθύνες στους πρωτεργάτες του ξεπουλήματος.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ αυτή είναι η ώρα για την δυναμική κορύφωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, επικρατεί περίεργη σιωπή από το αντίστοιχο Σωματείο και την Ομοσπονδία.
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι η σκοτεινή και αδικαιολόγητη υπόθεση της πώλησης της Εθνικής θα οδηγηθεί γρήγορα σε Ειδικό Δικαστήριο.
Η ανατροπή έρχεται μαζί και η τιμωρία, ότι και να κάνουν τα εξωνημένα μίντια, η κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας