Γερμανοί ιστορικοί, K.H. Roth, H. Ruebner: Στα 185 δισ. ευρώ (!) οι επανορθώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα. Σιωπή από την μνημονιακή τάξη

4286
ιστορικοί

Ενώ η γερμανόδουλη και εθελόδουλη ελληνική μνημονιακή πολιτική τάξη σιωπά για το πελώριο ανοικτό θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο ποιεί την νήσσαν αλλά και έχει θάψει ακόμα και αυτό το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, βγαίνουν μπροστά Γερμανοί ιστορικοί να φέρουν στο προσκήνιο τις ελληνικές διεκδικήσεις.
Την εβδομάδα που έρχεται κυκλοφορεί στα γερμανικά βιβλιοπωλεία ένα εξαίρετο και αποκαλυπτικότατο βιβλίο δύο σημαντικών Γερμανών ιστορικών, του Karl Heinz Roth και του Hartmut Ruebner, υπό τον τίτλο «Το χρέος των επανορθώσεων – Υποθήκες της γερμανικής κατοχικής κυριαρχίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Οι δύο Γερμανοί ιστορικοί μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής (15-16/4) εξηγούν και αποκαλύπτουν με στοιχεία και συγκεκριμένες καταγγελίες το τείχος που έχει στηθεί στην Γερμανία από τις επίσημες αρχές σε όλα τα δεδομένα που αφορούν την διερεύνηση των ζημιών και καταστροφών που έχουν επιφέρει οι Ναζί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σε συνέντευξή του ο Karl Heinz Roth στον Νίκο Χειλά και στην ίδια εφημερίδα, αναβιβάζει σε 185 δισ. ευρώ τις οφειλές των γερμανικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, κάτι λιγότερο, όπως λέει, από τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, γιατί υπολογίζει μόνο τον πληθωρισμό και όχι τους τόκους.
Οι δύο Γερμανοί ιστορικοί προτείνουν την διεκδίκηση των επανορθώσεων και εισηγούνται αυτό να γίνει σε συμμαχία με άλλες χώρες που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις.
Το τραγικό είναι ότι οι μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις, για να μην μιλήσουμε για παλιότερα, και ειδικότερα η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν διεκδικούν, αλλά και έχουν ενταφιάσει την υπόθεση των γερμανικών επανορθώσεων, στην οποία πρέπει να προσθέσουμε και την αναγνωρισμένη απαίτηση του κατοχικού δανείου. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο αυτές νόμιμες και απολύτως εύλογες απαιτήσεις ξεπερνούν κατά πολύ το υποτιθέμενο ελληνικό χρέος.
Μιλάμε για κάτι παραπάνω από προδοσία!
Πώς τους ανεχόμαστε; Γιατί ακόμα καθόμαστε στον καναπέ μας; Τι περιμένουμε; Τα 600 δισ. του Σώρρα ή κανένα θαύμα;
Καλή εθνική και κοινωνική Ανάσταση!

K.M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας