Γερμανικές εκλογές: Πύρρειος νίκη Μέρκελ με άνοδο της ακροδεξιάς

3628
εκλογές
Νέο πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία. Αναγκαία μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην Ευρώπη, με διάλυση της ΕΕ.
Η μετεκλογική Γερμανία γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη για τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Η σημερινή γερμανική αντικοινωνική ΕΕ εκτρέφει τον νεοφιλελευθερισμό και τον νεοφασισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποσοστά των κομμάτων στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές διαμορφώνονται ως εξής:

  • CDU – CSU (Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοκοινωνιστές): 33%
  • SPD (Σοσιαλδημοκράτες): 20,5%
  • AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία – ακροδεξιά): 12,6%
  • FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες – νεοφιλελεύθεροι): 10,7%
  • Die Linke (Αριστερά): 9,2%
  • Die Gruenen (Πράσινοι): 8,9%

Η Γερμανία ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη

Το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel αντιπροσωπεύει μεγάλη πτώση, αν όχι ένα είδος κατάρρευσης για το κόμμα αυτό. Η Merkel νίκησε, αλλά η νίκη της είναι πύρρειος.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του M. Schulz καταποντίστηκαν, με το ποσοστό τους να είναι το χειρότερο από την περίοδο της τραγικής για την Ευρώπη ανόδου του Χίτλερ.
Ο γερμανικός δικομματισμός, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η καθεστηκυία μεταπολεμική πολιτική σταθερότητα στην Γερμανία, συνετρίβη.
Ειδικά οι Σοσιαλδημοκράτες τείνουν προς στρατηγική υποβάθμιση έως περιθωριοποίηση.
Το χαρακτηριστικό, όμως, αυτών των εκλογών είναι η εντυπωσιακή άνοδος των ακροδεξιών (AfD), την οποία δεν μπόρεσαν να προβλέψουν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες για άλλη μία φορά στις γερμανικές εκλογές έπεσαν έξω.
Η άνοδος των Φιλελεύθερων ενισχύει τον αντεργατικό προσανατολισμό της Γερμανίας και θα προσθέταμε ότι αποτελεί μία ακόμα πιο δυσμενή εξέλιξη για το ευρωζωνικό γερμανικό προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα.
Οι Πράσινοι, επίσης, περίπου στάσιμοι, μάλλον, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις θα αποτελέσουν μαζί με τους Φιλελεύθερους τους κυβερνητικούς εταίρους των Χριστιανοδημοκρατών, μιας και οι Σοσιαλδημοκράτες με δηλώσεις του Schulz απέκλεισαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τέλος, η γερμανική Αριστερά (Die Linke), μάλλον άτολμη και χωρίς ιδιαίτερη ριζοσπαστική πρωτοτυπία στις νέες πραγματικότητες, σημείωσε μια μικρή άνοδο, όχι, όμως, αρκετή για να αντιστρέψει την αντιδραστική κατεύθυνση του εκλογικού αποτελέσματος.

Πολύ πιο επικίνδυνη η Γερμανία

Το νέο μετεκλογικό τοπίο καθιστά την Γερμανία πολύ πιο επικίνδυνη για την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς λαούς, ιδιαίτερα των πιο φτωχών χωρών της ΕΕ.

Η ευρωζώνη και η ΕΕ θα βαδίσουν τώρα σε ακόμα πιο σκληρούς και ολοκληρωτικούς αντικοινωνικούς δρόμους, με πιο έντονο το ακροδεξιό πρόσημο.

Η επικυριαρχία της Γερμανίας σε ευρωζώνη και ΕΕ μάλλον θα εκτραχυνθεί και θα καταστεί πιο βαριά και πιο καταθλιπτική, με συρόμενο παρτενέρ την Γαλλία του Macron.

Η ευρωζώνη και η ΕΕ, πολύ περισσότερο κάτω από το νέο γερμανικό πολιτικό σκηνικό, δεν μπορούν να έχουν κανένα μέλλον.

Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι ευρωζώνη και ΕΕ δεν μεταρρυθμίζονται αλλά μόνο ανατρέπονται.

Μια δημοκρατική ανατροπή στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, με την διάλυσή τους και την συγκρότηση μιας νέας Ευρώπης της ισότιμης συνεργασίας κυρίαρχων, ανεξάρτητων και δημοκρατικών κρατών γίνεται πιο αναγκαία και επείγουσα.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χρειάζονται σήμερα όσο ποτέ να αποφασίσουν να αποτινάξουν την γερμανική μπότα και να πάψει να αποτελεί ευρωζωνικό και ευρωενωσιακό προτεκτοράτο με ενδιάμεσο μια διαπλεκόμενη παραδομένη οικονομική και πολιτική καπιταλιστική ολιγαρχία που εκδίδει και παραδίδει αυτήν την χώρα στο έλεος του χρηματοπιστωτικού και πολυεθνικού κεφαλαίου.

Μέτωπο για την ανατροπή τώρα για να σαρώσουμε μια άθλια πολιτικοοικονομική τάξη, η οποία, μετά από τις γερμανικές εκλογές, είναι έτοιμη να γλείψει ακόμα πιο πολύ και να ακολουθήσει την Merkel ως δήθεν σανίδα σωτηρίας της.

Το μήνυμα

Το μήνυμα των γερμανικών εκλογών για τον ελληνικό λαό αντιπροσωπεύει ένα ενωτικό αγωνιστικό προσκλητήριο για να αποτινάξουμε τη νέα γερμανική κατοχή στη χώρα, πριν αυτή καταστεί σκληρότερη και με ακόμα πιο καταστροφικά αποτελέσματα.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας