Γενική απεργία, μαζική και μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων Δημοσίου

1197

Χωριστική και πάλι η παρουσία του ΠΑ.Μ.Ε. Ανοίγει νέος κύκλος εργατικών λαϊκών αγώνων.
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας και άλλων συνδικαλιστικών Οργανώσεων καθώς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Το βασικό αίτημα-σύνθημα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα ήταν να μην προωθηθεί το νέο μνημονιακό πακέτο σφαγιαστικών μέτρων σε βάρος των εργασιακών σχέσεων, των συντάξεων, των λαϊκών εισοδημάτων, της λαϊκής κατοικίας και της δημόσιας περιουσίας, το οποίο κυβέρνηση και δανειστές προετοιμάζουν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης.
Επίσης στις ομιλίες που έγιναν και στα συνθήματα που ακούστηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις ακούστηκαν τα ιδιαίτερα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κυρίως στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης, που περικόπτουν οργανικές θέσεις, κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση και δημόσιες επενδύσεις, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, που μείωσαν μισθούς-συντάξεις-κοινωνικά επιδόματα, να μπει ένα τέλος στην φορολεηλασία των δημοσίων υπαλλήλων κλπ.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που ακολούθησε προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι και τον αγωνιστικό τόνο έδωσαν τα μπλοκ τωνεκπαιδευτικών, των ΟΤΑ και άλλων κλάδων του δημόσιου τομέα.
Στην συγκέντρωση της Αθήνας παραβρέθηκαν πολλά στελέχη του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕμε επικεφαλής τον Γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το ΠΑΜΕ, ως συνήθως, έκανε διαχωριστική και διαιρετική συγκέντρωση στηνΟμόνοια και πορεία στο Σύνταγμα.
Κύκλοι συνδικαλιστών, που αναφέρονται στη ΛΑ.Ε, δήλωσαν στην Iskra ότι θα πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε η απεργία στις 8 Δεκέμβρη να μετατραπεί σε πανεργατική πανελλαδική με τη συμμετοχή των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και ότι θα πρέπει να πάρει,χαρακτήρα λαϊκού ξεσηκωμού με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νέων, μικρομεσαίων επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν επίσης ότι οι ευθύνες των ηγεσιών συνδικαλιστικών φορέων αλλά και όσων αριστερών και αντιμνημονιακών συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων δεν κινηθούν σε αυτή την ενωτική αγωνιστική κατεύθυνση, ώστε να αποτρέψουν την προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές νέα κοινωνική καταστροφή, θα είναι έναντι του λαού και κυρίως της νεολαίας ιστορικές και απαράγραπτες.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
“Η κυβέρνηση σπρώχνει τη χώρα ολοταχώς και σε τέταρτο καταστροφικό μνημόνιο.
Αυτές τις ώρες όλοι οι μισθωτοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλοι οι μικρομεσαίοι και επαγγελματίες, όλοι οι αγρότες πρέπει μαζί με όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές και δημοκρατικές αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ανατροπής και ανασυγκρότησης για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, με ανάπτυξη και δικαιοσύνη.
Αυτό είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας και ελπίδας για τον τόπο και δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν μια δημοκρατική αντιμνημονιακή πορεία να τορπιλίζουν αυτήν την ενωτικήπροοπτική”.
---000_adedylaf1
---000_adedylaf2
---000_adedylaf3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας