Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά της άφιξης του Netanyahu αύριο στο Παρίσι

1291
netanyahu

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ αλλά και της άφιξης του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu αύριο στο Παρίσι.
Στο Παρίσι τουλάχιστον 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοκρατίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των οργανώσεων EuroPalestine και France Palestine Solidarité, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
“Δεν είναι ο Τραμπ που αποφασίζει το διεθνές δίκαιο (…). Δεν υπάρχει κανένας εκλεγμένος λαός!” δήλωσε η Ολίβια Ζέμορ, μέλος της οργάνωσης EuroPalestine ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες.
Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα των Παλαιστινίων!” φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές. “Ντροπή, ντροπή!” επαναλάμβαναν αναφερόμενοι στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο Ελιζέ.
Στη Λυόν, στην ανατολική Γαλλία, περίπου 300 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πανό με το σύνθημα: “Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει”.
“Η απόφαση του Donald Trump ανάβει το φυτίλι” του πολέμου στην περιοχή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Jerom Fahnel πρόεδρος της συλλογικότητας Collectif 69 Palestine και διοργανωτής της διαμαρτυρίας στη Λυόν.
“Πρέπει τώρα η Ευρώπη να αναλάβει πρωτοβουλία. Και η συνάντηση της Κυριακής μεταξύ του Emmanuel Macron και του Benjamin Netanyahu θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να υψώσουμε τη φωνή” συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας