Βόμβα στο Εφετείο

1824
αλληλεγγύη

Αναπάντητα ερωτήματα έχει αφήσει πίσω της η ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών.

Οι δράστες άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό, πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ κατά τους φρουρού τους κτηρίου και διέφυγαν με βαν που τους περίμενες και ύστερα βρέθηκε καμένο.

Άριστα οργανωμένη χαρακτηρίζουν την επίθεση ειδικοί.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ”Εφημερίδα των Συντακτών”. Οι βομβιστές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φαίνεται να είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και γνώριζαν καλά που θα τοποθετήσουν τη βόμβα και που βρίσκεται ο αστυνομικός-φρουρός.

Δικαστές και εισαγγελείς θεωρούν την επίθεση προειδοποίηση στις δικαστικές αρχές για τις επικείμενες δίκες κατηγορουμένων για τρομοκρατικές ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση η βομβιστική επίθεση, ανεξάρτητα από τις προθέσεις των δραστών είναι αποδοκιμαστέα και κάθε άλλο παρά ενισχύει το λαϊκό κίνημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε για την επίθεση: ”Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού”.

Η επίθεση έγινε θέμα σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ και από την πρώτη στιγμή έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, ιδιαίτερα από τη Νέα Δημοκρατία και τα τρομολαγνικά ΜΜΕ.

”Το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού-λαϊκού κινήματος”, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καταδικάζοντας ”τη βομβιστική επίθεση και την δολοφονική επίθεση σε βάρος του φρουρού του κτιρίου, στο Εφετείο Αθηνών”.

Π.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας