Βόμβα: Δεν μπορεί να εξαγορασθεί «κόκκινο» δάνειο πριν το fund

2909
κόκκινων
Eurogroup: Προχωρήστε ταχύτατα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μειώστε δραστικά τα κόκκινα δάνεια.
Στον αέρα η παράταση του ν. Κατσέλη για περιορισμένη και διάτρητη, έστω, προστασία της α’ κατοικίας.

Ως βόμβα έπεσε η τοποθέτηση του Δ. Παπαδημητρίου σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (!) στη Βουλή, με την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε ότι κανένας δανειολήπτης με «κόκκινο» δάνειο και υποθήκη την πρώτη του κατοικία, δεν μπορεί να εξαγοράσει το δάνειό του από την τράπεζα πριν το fund, έστω και αν το τελευταίο το αγοράζει στο ευτελέστατο 10% της αξίας του αρχικού κεφαλαίου!!!
Ο Παπαδημητρίου υποστήριξε αυτήν του τη θέση με αβάσιμα επιχειρήματα και ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση θεωρούσε βέβαιη την παράταση του ν. Κατσέλη για την υποτυπώδη, έστω, διάτρητη και εντελώς περιορισμένη προστασία που προσφέρει στην α’ κατοικία, ο κ. Παπαδημητρίου άλλαξε τώρα ρότα και μίλησε περί «διαπραγμάτευσης» για παράταση του ν. Κατσέλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από την γνωστή «ευαισθησία» της τρόικας!
Την ίδια ώρα από το Eurogroup ο Benoît Coeuré, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση, απαίτησε, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, την επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι, όπως είπε, γνωρίζουν καθυστέρηση, καθώς και την γρήγορη και δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών.
Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών και ιδιαίτερα την προστασία της πρώτης κατοικίας θα εξελίσσεται, ταυτόχρονα και όλο και περισσότερο, σε αγώνα ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνια, για μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας