“Βόλτα” για τρεις στις Βρυξέλλες. Ανούσιος “διαπραγματευτικός τουρισμός” για την χαριστική βολή στην χώρα

3194
Βρυξέλλες

Σε παιχνίδια για γέλια και για κλάματα έχει εξελιχθεί η οπερετική διαπραγμάτευση για την συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου βρίσκονται για άλλη μία φορά στις Βρυξέλλες για άλλη μία ανούσια “βόλτα” στο πλαίσιο ενός μακρόσυρτου “διαπραγματευτικού τουρισμού” που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Οι δανειστές παίζουν όπως η γάτα το ποντίκι μια κυβέρνηση που έχει καταρρεύσει μέσα στην κοινωνία, τελεί υπό ομηρία και η οποία σπαράσσεται, όπως και η κοινοβουλευτική της ομάδα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από καυγάδες, παλινωδίες, προσωπικές αντιθέσεις και έριδες ομάδων κυρίως γύρω από την νομή της εξουσίας, των προνομίων και των κατανομών τους.

Ο Τσίπρας και η στενή παρέα του είναι έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα για την παραμονή τους στην εξουσία αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ψήφο των βουλευτών, που με τη σειρά τους θα πρέπει να μπορούν να πατήσουν, μετά την υπερψήφιση, το πόδι τους στις εκλογικές περιφέρειες τους.

Το κυριότερο, όμως, ο Τσίπρας θα πρέπει να αποσπάσει κάποια άλλοθι για να χρυσώσει το δηλητηριώδες χάπι των σκληρών μέτρων, μήπως και αποφύγει μαζί με την υπογραφή της συμφωνίας και το δικό του πολιτικό τέλος.

Όσο, όμως, ο Τσίπρας καθυστερεί το κλείσιμο της συμφωνίας και επειδή δεν διαθέτει καμιά εναλλακτική λύση χωρίς τους πιστωτές, αφού έχει κόψει τη γέφυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, τόσο οι πιστωτές σκληραίνουν την στάση τους και ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους.

Από την άλλη μεριά στο στρατόπεδο των πιστωτών, ΕΕ και ΔΝΤ, οι αντιθέσεις και οι αντιφάσεις καλά κρατούν, τόσο στο πλαίσιο του καθενός χωριστά όσο κυρίως και μεταξύ τους. Η ΕΕ σπαράσσεται και ο Σόϊμπλε ακολουθεί την πιο σκληροπυρηνική της πτέρυγα, ενώ το ΔΝΤ, δίβουλο για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα, φουσκώνει συνεχώς την ατζέντα των μέτρων.

Το βρώμικο παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχει ενεργά σύσσωμη η παραδομένη και γλειψιματική μνημονιακή αντιπολίτευση έχει ένα μεγάλο θύμα: την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Αυτήν την ώρα δεν μπορεί εύκολα να γίνουν προβλέψεις για το πότε και πως θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις.

Το σύμπλεγμα των παραγόντων που τις επηρεάζουν είναι τόσο σύνθετο, αντιφατικό και ρευστό, ώστε είναι πιθανό, αυτό που θα προκύψει τελικά, να είναι “έκπληξη”, με την έννοια ότι μπορεί να είναι εκτός των διαδεδομένων σεναρίων.

Το βέβαιον είναι ότι αυτήν την “έκπληξη” θα την πληρώσει βαρύτατα ο λαός μας και τα νιάτα της χώρας με ένα πανάκριβο τίμημα.

Όπως βέβαιον είναι ότι, οποιαδήποτε και να είναι η μορφή της έκβασης αυτών των διαπραγματεύσεων, θα σημάνουν και το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Αυτές τις ώρες εκείνο που χρειάζεται ο τόπος δεν είναι μια συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ούτε την επιβαρυντική παράταση των διαπραγματεύσεων.

Ο τόπος χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Μια μεγάλη δημοκρατική Ανατροπή με ριζοσπαστικό πρόγραμμα, διαγραφή χρέους, έξοδο από το ευρώ και ρήξη με την ΕΕ.

Το τέταρτο μνημόνιο που ετοιμάζουν, είναι η “εξαφάνιση¨ της χώρας και απόλυτη εξαθλίωση ενός λαού.

Να τους σταματήσουμε τώρα. Να ενωθούμε και να εξεγερθούμε!

Κ.Μ

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας