Βρώμικη επίθεση του Προεδρείου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών στο κίνημα κατά πλειστηριασμών

4405
συντονισμός

Αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε η απαράδεκτη επίθεση στην οποία επιδόθηκε με Δελτίο Τύπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου συμβολαιογράφων Αθηνών – Πειραιώς Γεώργιος Ρούσκας, στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.
Ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς εμπλέκει ανεπίτρεπτα τον ιστορικό Σύλλογο σε μια αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών με κυβέρνηση, τρόϊκα, τράπεζες, μνημονιακά κόμματα, για την οποία δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο και καμιά αρμοδιότητα παρέμβασης και μάλιστα με το μέρος των τραπεζών και προφανέστατα σε βάρος της κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας, σε πλήρη αντίθεση με τους περισσότερους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας, όπως φαίνεται, εργολαβικά το ρόλο άτυπου κυβερνητικού μνημονιακού εκπροσώπου και εκπροσώπου των τραπεζών επιδίδεται σε αχαρακτήριστη συκοφάντηση κατά του κινήματος για την προστασία των λαϊκών περιουσιών, επιχειρώντας, έτσι, να ταυτίσει αδικαιολόγητα τον συμβολαιογραφικό κόσμο με τα συμφέροντα κυβέρνησης, μνημονιακού μπλοκ, τραπεζών και funds και τον ληστρικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει και συνεχίζουν να διαδραματίζουν στην χώρα.
Στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών τόνιζαν στην Iskra ότι το κίνημα δεν έχει τίποτα με την μεγάλη πλειοψηφία του συμβολαιογραφικού κόσμου της χώρας και κάθε άλλο παρά βλέπει αυτόν τον κόσμο ως αντίπαλο στην προσπάθεια να διασωθούν σπίτια και λαϊκές περιουσίες.
Τα παραδείγματα που επιλεκτικά και κατά το δοκούν εμφανίζει ο Γεώργιος Ρούσκας στο Δελτίο Τύπου, για να πλήξει υποτίθεται το κίνημα, εντάσσονται στο πλαίσιο Γκαιμπελικής τακτικής και μιας τακτικής που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο.
Πέραν της ορθότητας ή όχι των περιστατικών που αναφέρει, όλοι γνωρίζουν πως όταν γίνονται μαζικοί πλειστηριασμοί και μέσα σε συνθήκες έντασης και αστυνομικής πίεσης είναι δύσκολο να ξεχωριστούν κάποιοι έναντι των υπολοίπων, διότι αν ξεκινήσει με κάποιους ”καλούς” πλειστηριασμούς η διαδικασία τότε δεν διακόπτεται εύκολα και δεν μπορεί να ελεγχθεί η εξέλιξη της.
Βεβαίως παραγνωρίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηνών, ο οποίος εκ των πραγμάτων λειτουργεί ως μακρύ χέρι του μπλοκ μνημονίων, κυβέρνησης, πιστωτών, ότι χάρις στο κίνημα των πλειστηριασμών έχει διασωθεί η χώρα από ένα πολύ χειρότερο κοινωνικό και οικονομικό εφιάλτη που θα ζούσε με ανεξέλεγκτους πλειστηριασμούς και εκπλειστηριασμένη την περιουσία των πολιτών και πολύ περισσότερα, με ακόμα περισσότερα, λουκέτα που αυτή θα επέφερε μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Προς τεκμηρίωση της ως άνω διαπίστωσης καταθέτουμε ότι μόνο τον Σεπτέμβριο, και μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το  κίνημα απέτρεψε 118 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πέραν της αποτροπής του εκπλειστηριασμού πολλών μικρών και μεσαίων οικοπέδων, ακινήτων επαγγελματικής και βιοτεχνικής στέγης και ακινήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στην συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την ύπουλη και εμπαθή ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Πειραιώς:

Δελτίο τύπου – Πλειστηριασμοί-Συμβολαιογράφοι

6 Οκτωβρίου 2017

Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., ότι υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς.
Δηλώνουμε ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.
Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.
Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!
Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

Αφιερώνουμε, επίσης, στο Προεδρείο των Συμβολαιογράφων Αθήνας μια μικρή τραγωδία από την ειδησεογραφία της ημέρας:

Κατάσχεση του πατρικού σπιτιού συνταξιούχου για χρέη 1.400 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ. Αφιερωμένο στους συκοφάντες του κινήματος!

Με δάκρυα στα μάτια το πρωί της Πέμπτης ένας συνταξιούχος από τη Μαγνησία εξήγησε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την πανθεσσαλική συνταξιουχική διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το δράμα που ζει.
Επιδεικνύοντας στις κάμερες την κατασχετήρια έκθεση περιουσίας, είπε πως χάνει το πατρικό του σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα 1.400 ευρώ που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ.
«Είναι κατασχετήριο για το σπίτι που είχε γράψει προ δέκα ετών η μητέρα μου στο παιδί μου το οποίο όταν θα γίνει κι αυτό 18 χρονών θα πάει φυλακή γιατί σήμερα χρωστά κι αυτό άλλα 1400 ευρώ κι ας είναι δέκα χρονών…. Όταν θα’ ρθουν να πάρουν το σπίτι μου θα το πάρουν πάνω απ’ το πτώμα μου» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς.
https://www.youtube.com/watch?v=Cok7qpXUQJs

4 Σχόλια

  1. Όσοι κόπτονται για το διαχωρισμό των πλειστηριασμών σε καλούς κ κακούς,στο σημερινό καθεστώς αυθαιρεσίας,ληστρικής εξουσίας,υποτέλειας κ ξένης επικυριαρχίας,γίνονται εκ των πραγμάτων διασπαστές κ μακρύ χέρι κυβέρνησης,ντόπιας κ ξένης χρηματοπιστωτικής κεφαλαιοκρατίας κ τρόϊκας δανειστών-δυναστών.

  2. Παρέλειψε ο κύριος πρόεδρος των συμβολαιογράφων ν αναφέρει ότι ο πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου επιχειρήθηκε από την συμβολαιογράφο της ALFABANK στο πεζοδρόμιο, έξω από τι κτίριο του Ειρηνοδικείου.

  3. ειναι κακο να μαθει ο λαος οτι εμποδιζονται πληστειριασμοι μεγαλοοφειλετων και οχι φτωχων ανθρωπων.Εσεις δηλαδη δεν κανετε διαχωρισμο; ειναι προτιμοτερο να μου κοβουν εμενα τη συνταξη που δε χρωσταω ουτε ενα ευρω και ενας που χρωσταει 150000 ευρω και δεν πληρωνει να ζει σε ενα πολυτελες σπιτι ; αυτο το εχω δει να γινεται στο περιβαλλον μου και ειμαι εξοργισμενη!πηρε το δανειο να κανει επιχειρηση και εκανε πολυτελες σπιτι και πλουσια ζωη. Οτι και να πειτε ο ανθρωπος αυτος ειναι συγγενης μου και ξερω την πορεια του. Να δωσει το πολυτελες σπιτι και να του δωσουν ενα διαμερισμα 50-70 τετραγωνικων σε μικροαστικη περιοχη να ζησει σαν κι αυτο που ζω εγω!

    • Πιθανολογούμε ότι δεν έχετε παρακολουθήσει το ύπουλο παιχνίδι που παίζει εδώ και καιρό ο κ. Γ. Ρούσκας στο ζήτημα των πλειστηριασμών γενικά, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να κατασυκοφαντήσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ειδικότερα. Θα σας ήταν χρήσιμο να ενημερωθείτε πληρέστερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας