Βουλγαρία: Στην προεδρία της ΕΕ μέσα σε κλοιό διαδηλώσεων. Και συνθήματα για έξοδο από ΝΑΤΟ και ΕΕ

1304
βουλγαρία

Οι Βούλγαροι διαδήλωσαν στη Σόφια ζητώντας τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους και την πάταξη της διαφθοράς με αφορμή την ανάληψη χθες της προεδρίας της ΕΕ από τη Βουλγαρία.
«Η δύναμη στη διαφθορά», αναφερόταν σε πανό που απαντούσε στο σύνθημα της βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ: «Η δύναμη στην Ένωση».

Οικολόγοι, φιλορωσικές οργανώσεις, όπως και αντιευρωπαϊκές, αλλά και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών, αστυνομικοί και συνταξιούχοι ζήτησαν μεταξύ άλλων -σε περίπου δέκα διαφορετικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας- αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις.

Μόνον οι αστυνομικοί πήραν άμεσα απάντηση, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δέχθηκε να χορηγήσει 100 εκατομμύρια λεβ (περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ) για να αυξηθούν οι μισθοί τους.

 
Ομάδα πολιτών που διαδήλωνε κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συγκεντρώθηκε για να κάψει τη σημαία και των δύο αυτών θεσμών, με σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ», κάτι το οποίο ζητεί μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών στη Βουλγαρία που είναι μια από τις πιο φιλοευρωπαϊκές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας