Βλ. Πούτιν: Μεγάλες οι ομοιότητες κομμουνισμού και χριστιανισμού. Μοιράζονται κοινές αξίες

1724
πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε και πάλι αίσθηση με δηλώσεις του. Σε συνέντευξη του για ντομικαντέρ που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση Russia 1, δήλωσε μεταξύ άλλων πως “η κομμουνιστική ιδεολογία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι θρησκείες καθώς βασίζεται μεταξύ άλλων στην ισότητα και την αδελφοσύνη“.
“Η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν ακόμα πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν χρονικές περίοδοι μάχιμου αθεϊσμού, κατά τις οποίες οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά παράλληλα γεννιόταν μια νέα θρησκεία, η κομμουνιστική ιδεολογία, που μοιάζει στην ουσία πολύ με τον χριστιανισμό“, δήλωσε όπως μεταδίδει το RT.
Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό, στην πραγματικότητα. Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, δικαιοσύνη. Όλες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται και σε αυτήν. Και σε ό,τι αφορά τον “Ηθικό Κώδικα της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού”; Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε“, πρόσθεσε.
Κοιτάξτε, η σορός του Λένιν τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο. Πώς διαφέρει αυτό από τα λείψανα των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης γενικότερα; Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει ανάλογη παράδοση στη χριστιανική πίστη. Αν πάει όμως κάποιος στο Άγιο Όρος θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί. Υπάρχουν και εδώ (λείψανα), στη χώρα μας“, ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας στη συνέχεια.
Σημειώνεται πως μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, η σορός του ταριχεύτηκε και ξεκίνησε να εκτίθεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μαυσωλείο, στην Κόκκινη Πλατεία.
Οι δηλώσεις του Πούτιν σχολιάστηκαν από τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στη χώρα του. “Νομίζω ότι αυτή η τοποθέτηση του προέδρου καταφέρνει να εξομαλύνει με πολύ αποτελεσματικό και λογικό τρόπο τη διαμάχη γύρω από το θέμα του μαυσωλείου. Οι κομμουνιστές και οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία κατανοούν ότι ο κομμουνισμός είναι κοντά στον Χριστιανισμό, όσο μακριά βρίσκονται από αυτόν ο καπιταλισμός και το σημερινό οικονομικό συστημα στη χώρα μας“, τόνισε με νόημα ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

Δεν είναι είδηση ότι ο Πούτιν βρήκε ομοιότητες στην κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό, λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στο ότι ο Ρώσος πρόεδρος συνέκρινε την κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό, δήλωσε άλλωστε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου όταν του ζήτησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είναι αρκετά συνεπής στο ζήτημα αυτό. Επανειλημμένα έχει κάνει δηλώσεις για το θέμα αυτό και δεν βλέπουμε να υπάρχει κάτι το νέο, το οποίο θα μπορούσε να πυροδοτήσει συζητήσεις” δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι “εκτός των άλλων, ο πρόεδρος συστηματικά συνδιαλέγεται με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων, περιλαμβανομένου και του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, και ως εκ τούτου έχουν την δυνατότητα να ανταλλάσσουν απόψεις πάνω στα πιο διαφορετικά ζητήματα“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας