Βαρουφάκης: Σήριαλ Χωρίς Δράκο.

1783
ιμίων

Πάλι πρωταγωνιστής ο κ. Βαρουφάκης στο νέο τηλεοπτικό σήριαλ με τίτλο Βαρουφοκειάδα , το σενάριο του, καλογραμμένο με γλαφυρή αφήγηση αστυνομικό μυστήριο, δράση σε πολυτελέστατα γραφεία, κατανοητό για όλα τα είδη αναγνωστών, αλλά δυστυχώς, δεν έχει δράκο ούτε και πολλά ροζ ή πολιτικά νανουρίσματα, για να κερδίσει την αγάπη των τηλεθεατών.

Όλο το σενάριο στηρίζεται στην προσωπική δράση και ως άλλο Μάλκο ή αστυνομικός Μπέκκας, που δεν κάνει λάθη, αλλά μόνο οι άλλοι, κακοί έχουν την ευθύνη και θέλει να τους εξολοθρέψει για να σώσει τον Ελληνικό λαό από το οργανωμένο έγκλημα, εν προκειμένου τους δανειστές «εταίρους» μας.

Την περασμένη Κυριακή τρεις εφημερίδες δημοσίευσα αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του, που είχε κυκλοφορήσει εδώ και τρεις μήνες στη γλώσσα των εταίρων μας (Αγγλική) για να γίνει κατανοητό το έργο του και ταυτόχρονα να εξηγήσει τους λόγους που η χώρα μας δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση το 2015. Στην Ελληνική γλώσσα θα κυκλοφορήσει αρχές φθινοπώρου από συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο, και για να έχει τις κατάλληλες πωλήσεις, επέλεξε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα, να δώσει σε συγκεκριμένες εφημερίδες για να δημιουργηθεί και το κατάλληλο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα.

Τα περισσότερα αποσπάσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας εκτιμώ ότι έχουν δυο στόχους, ο πρώτο είναι να δείξει την ευαισθησία του πρωθυπουργού απέναντι στη χώρα και στο λαό. Θα αναφέρω δυο παραδείγματα :α)όταν ο υπουργός μίλησε για τα 16δις ευρώ που υπάρχουν στην Τράπεζα Ελλάδας. Η απάντηση έχει μεγάλη κοινωνική φόρτιση « Ναι Γιάνη αλλά όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;» Μια απάντηση που ο κάθε έλληνας θα την εκτιμούσε και θα γίνει κατανοητή ότι πιέζεται αφόρητα από τους δανειστείς, δίνοντας μια καθαρή μάχη κατά της τοκογλυφική νοοτροπίας των «εταίρων» μας. Την αγωνία για το λαό την συμπληρώνει ο κ. Φλαμπουράρης όταν λέει: «να πάρουμε αυτά τα λεφτά και να δώσουμε τέλος στο μαρτύριο του κόσμου». β)Η πιο ευαίσθητη περιγραφή για κάθε πολίτη είναι ότι: ο κ. Στουρνάρας ετοίμαζε να κάνει πραξικόπημα για να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση. Κάτι που σε δήλωσή του το παραδέχθηκε και ο κ. Στουρνάρας. Ο δεύτερο στόχος δικαιολογεί τον πρωθυπουργό απέναντι στους εταίρους όταν παρουσιάζει, την ποιότητα των συνεργατών του, περιγράφοντας τις αγωνίες, τις αντιδράσεις και την ανεπάρκεια τους. Δεν αφήνει από έξω συνεργάτες του Μαξίμου που τον πίεζαν να μη ακολουθήσει τα όσα πρότεινε ο υπουργός του, σε σχέση με τους εταίρους μας, χαρακτηριστικά για το επικεφαλής της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, κ, Χουλιαράκη, ο Βαρουφάκης καταγράφει την αρνητική άποψη του πρωθυπουργού με τόνο απόγνωσης, του δηλώνει ότι «είναι ο αχυράνθρωπος της τρόικας», ενώ ο διάδοχος του στο υπουργείο (εγγονός του Θρασύβουλου Τσακαλώτου), στην πρώτη διαπραγμάτευση που πήγαιναν, διάβαζε το ερωτικά – κοινωνικά μυθιστορήματα της Όστιν.

Οι νεοφιλελεύθερες και ευρωζωνικές οικονομικές γνώσεις του Βαρουφάκη είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν, αλλά θα αναμένουμε να διαβάσουμε το βιβλίο για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και να κρίνουμε πέρα από την ιστορική καταγραφή και ποιος είναι ο τελικός στόχος του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας