Βαριά ήττα: Ο Trump απέσυρε το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Obamacare

1521
Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπέστη απόψε βαριά πολιτική ήττα, καθώς ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να αποσύρουν το νομοσχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Paul Ryan «μίλησε με τον πρόεδρο στις 15.00 σήμερα και ο πρόεδρος του ζήτησε να αποσύρει το νομοσχέδιο» επιβεβαίωσε πηγή του Λευκού Οίκου.
Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, μία από τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, συνιστά μια τεράστια ήττα σε προσωπικό επίπεδο για το Donald Trump, καθώς η εικόνα του ως δεινού διαπραγματευτή κατέρρευσε.
Τα 430 στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων (193 Δημοκρατικοί και 237 Ρεπουμπλικάνοι) επρόκειτο να ψηφίσουν λίγο μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας.
Όμως ο αριθμός των Ρεπουμπλικάνων που διατύπωσαν την αντίθεσή τους υπερέβη τους 30, γεγονός που συνιστά ήττα, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται πλήρως.
 
Για την έγκριση του «American Health Care Act», το οποίο θα αντικαθιστούσε το Obamacare, απαιτούνταν 216 θετικές ψήφοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία (237 μέλη).

Trump: Το Obamacare σύντομα θα εκραγεί

Το Obamacare καταρρέει και σύντομα θα εκραγεί, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, λίγη ώρα αφότου υποχρεώθηκε να αποσύρει το «American Health Care Act».
Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο, ο Trumpεπεσήμανε ότι έλειπαν 10 με 15 ψήφοι από τους Ρεπουμπλικάνους, για να εγκριθεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε σε πολιτικό επίπεδο είναι να αφήσουμε το Obamacare να εκραγεί» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Θα πρέπει να ζήσουμε με το Obamacare για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Paul Ryan, λίγο μετά από την απόσυρση του νομοσχεδίου
«Είναι ενθαρρυντικό για εμάς. Είναι μία σημαντική νίκη για την μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, για τους Αμερικανούς πολίτες. Αύριο είναι η 51 επέτειος από την ημέρα που ο Martin Luther King είχε πει πως από όλες τις ανισότητες εκείνη που αφορά στον τομέα της περίθαλψης στην υγεία είναι η πλέον απάνθρωπη» δήλωσε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας