Βέτο Τουρκίας προς ΗΠΑ: Δεν εκδίδουμε τρομοκράτη εάν δεν παραδώσετε Gullen

1335
ηπα

Η Τουρκία δεν θα εκδίδει κανέναν ύποπτο προς τις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτoν δεν παραδώσει τον Fethulah Gullen, τον πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Reggep Tayyip Erdogan.
«Προς το παρόν έχουμε παραδώσει στις ΗΠΑ 12 τρομοκράτες, αλλά δεν μας έχουν παραδώσει το πρόσωπο που θέλουμε. Επινοούν διάφορες δικαιολογίες από το πουθενά» είπε ο Εrdogan ενώπιον αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα συνέδριο που διεξήχθη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
«Εάν δεν μας τον παραδώσετε (τον Gullen), τότε να μας συγχωρείτε, αλλά από εδώ και στο εξής όποτε μας ζητήσετε (να σας παραδώσουμε) άλλον έναν τρομοκράτη, όσο εγώ θα βρίσκομαι στον προεδρικό θώκο της χώρας, δεν θα σας τον δίνουμε» προειδοποίησε.
Χθες Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu δήλωσε ότι οι δεσμοί ΆγκυραςΟυάσιγκτον έχουν ήδη πληγεί εξαιτίας της αποτυχίας της Ουάσιγκτον να εκδώσει τον Γκιουλέν και της στήριξης των ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές της Συρίας και τον πολιτικό βραχίονά τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις τους θα μπορούσαν να επιδεινωθούν περαιτέρω.
«Οι ΗΠΑ δεν μας ακούνε, αλλά ακούνε τους PYD/YPG. Μπορεί άραγε να υπάρξει μια τέτοια στρατηγική συνεργασία;… Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα (επιτρέψει) να της βάζουν τρικλοποδιά οι αντιφατικές πολιτικές των ΗΠΑ στην περιοχή» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας