Αφ' υψηλού όλα μοιάζουν πολύ μικρά και ασήμαντα

2119

Δεν άργησε ο Τσίπρας να εμφανιστεί, απλώς άργησαν πολλές μέρες οι φωτιές για να σβήσουν, ώστε ο Τσίπρας να παρουσιαστεί εκ του ασφαλούς και ιπτάμενος και να δεήσει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει σύσκεψη.
Το τηλεοπτικό θέαμα του Τσίπρα να επιθεωρεί από ελικόπτερο και από θέση κατάλληλη για λήψη, τα καμμένα, ήταν σχεδόν κωμικοτραγικό. Ο Τσίπρας με την από αέρος επιθεώρηση τα βρήκε όλα εξαιρετικά στην Ανατολική Αττική.
Η κατάσταση, μετά 4 μέρες πύρινης καταστροφής, ήταν, κατά Τσίπρα, απόλυτα ελεγχόμενη, ενώ αποφεύχθησαν, όπως είπε, τα χειρότερα.
Ποια ήταν τα χειρότερα ;
Να καεί όλη η Αττική ;
Δεν ξέρω αν οι παρατρεχάμενοι πληροφόρησαν τον Πρωθυπουργό και αν ο ίδιος αντελήφθη, ότι κάηκαν πάνω από 50.000 στρέμματα δάσους, ότι χάθηκαν πολλές περιουσίες και ότι κάηκαν δεκάδες σπίτια. Δεν ξέρω αν του είπαν ότι η αποκατάσταση, αν γίνει και αν πετύχει, χρειάζεται δεκαετίες.
Δεν ξέρω αν του είπαν για τη καταστροφή του μικροκλίματος και την διατάραξη της φυσικής ισορροπίας, την φυγή των πουλιών και την πύκνωση των εντόμων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις πλημμύρες που θα προκύψουν με τις πρώτες βροχοπτώσεις.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά και πολλά άλλα, τα θεωρεί ο Τσίπρας ελεγχόμενα.
Αφ’ υψηλού, όμως, μέσα σε ένα ελικόπτερο να πετάει, όλα πάνω στη γη μοιάζουν συνήθως πολύ μικρά, φευγαλέα, αν όχι και ασήμαντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας