Αποτράπηκε και σήμερα η αρπαγή σπιτιών και λαϊκής περιουσίας

2202
πλειστηριασμών

Νέα συγκέντρωση αύριο στις 15:00, Ξενοδοχείο Park (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10)

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ακύρωσε και σήμερα σ’ όλη τη χώρα δεκάδες πλειστηριασμούς (94 Αθήνα και 90 στην υπόλοιπη Ελλάδα) πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη, του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Δεν Πληρώνω. Συμμετείχαν επίσης επιτροπές κατά των πλειστηριασμών από δήμους του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν ακούστηκαν και πάλι τα συνθήματα : “Δεν είναι για κοράκια και πολυεθνικές τα σπίτια του λαού και οι ζωές”, “αντίσταση και πάλη στις γειτονιές απέναντι σε funds και πολυεθνικές”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “κράτος, Ε.Ε και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες”.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, με τη σημερινή του δυναμική και νικηφόρα παρουσία και παρέμβασή του στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, έδωσε στην τρόικα, η οποία απαιτεί θρασύτατα από την κυβέρνηση να προωθήσει άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, απειλώντας την ότι, διαφορετικά, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση, που έχει παραδοθείς σε αυτές τις απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών, σε όλο το μνημονιακό κατεστημένο, στις τράπεζες, στα “κοράκια” και στα κερδοσκοπικά funds ένα νέο ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει την αρπαγή και λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών. Επίσης ότι θα ακυρώσει στην πράξη τα σχέδιά τους για συμβατικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών στην Αττική, καθώς και άλλα κοινωνικά κινήματα δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους αύριο, Πέμπτη 21/9, καλώντας στις 3μμ σε νέα συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Park (Λ. Αλεξάνδρας 10), όπου θα γίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου ΑθηνώνΑττικής.

Αυτή πραγματοποιείται μετά από αίτημα 3 μελών του Δ.Σ, που εγγράφως καταγγέλλουν την πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου για την εμπλοκή της στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ζητούν την άμεση απεμπλοκή της.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες αποφάσεις απεμπλοκής από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχουν πάρει γενικές συνελεύσεις των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Θράκης κλπ.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με την κινητοποίηση του αυτή, θα ζητήσει από τους Συμβολαιογράφους να είναι σύμμαχοι της κοινωνίας και όχι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης για την αρπαγή της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Και με την παρουσία του επιδιώκει να συμβάλλει στην αλλαγή της στάσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου ΑθηνώνΑττικής και στην ευθυγράμμιση του με τις αποφάσεις των συμβολαιογραφικών συλλόγων που προαναφέρθηκαν.

Ειρηνοδικείο Ειρηνοδικείο2  Ειρηνοδικείο5 Ειρηνοδικείο9 Ειρηνοδικείο10 Ειρηνοδικείο12

ΕΠΑΜ

Ειρηνοδικειο3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας