Ασφάλεια Πάτρας: Αποκαλυπτική δίκη για βασανισμούς

1265
Ασφάλεια Πάτρας

Σοβαρές αποκαλύψεις για βασανισμούς πολιτών από αστυνομικούς προκύπτουν από τη δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό 27χρονου άνδρα ελληνικής καταγωγής τον Νοέμβριο του 2013 από τέσσερις αστυνομικούς μέσα στη Γενική Ασφάλεια Πάτρας στην οδό Ερμού, η οποία διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης.
Όπως υποστηρίζει ο 27χρονος, ήταν δεμένος με χειροπέδες για ένα εξάωρο και επί μιάμιση ώρα  δύο αρχιφύλακες, ένας υπαστυνόμος και ένας ανθυπαστυνόμος, τον υπέβαλλαν σε βασανιστήρια. Εκτός των άλλων, δέχτηκε χτυπήματα στον πρωκτό και φωτογραφήθηκε γυμνός σ’ αυτή την κατάσταση, απειλούμενος ότι οι φωτογραφίες θα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστική είναι και η ιατροδικαστική έρευνα που κατέγραψε 14 εκδορές στα οπίσθια και τον πρωκτό.
Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι εντυπώσεις από την κατάθεση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας, ο οποίος επιχείρησε να καλύψει τους κατηγορούμενους και δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε για ποιο λόγο το θύμα ήταν επί τόσες ώρες κρατούμενος ούτε γιατί δεν διέταξε ποτέ ΕΔΕ για το περιστατικό.
Από τις καταθέσεις των αστυνομικών δεν δικαιολογήθηκε γιατί το θύμα, που πιάστηκε μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στο σπίτι των γονιών του, κρατήθηκε παράτυπα επί 24 ώρες όχι στο κρατητήριο αλλά στον δεύτερο όροφο της Ασφάλειας, όπως και γιατί αν και τραυματισμένος δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν απαντήθηκε, επίσης, γιατί η παραπομπή του στον εισαγγελέα έγινε 28 ώρες μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τους μάρτυρες υπεράσπισης αιτία ήταν ακριβώς ο τραυματισμός που δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας