Απευθείας στο υπερταμείο για ξεπούλημα 15 εταιρείες του Δημοσίου!

3647
περιουσία

Aπευθείας στο υπερταμείο για ξεπούλημα μεταβιβάζονται οι κρατικές συμμετοχές του Δημοσίου σε 15 ΔΕΚΟ, καθώς δεν πρόκειται να συσταθεί η Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές πλειοψηφίας και μειοψηφίας του Δημοσίου που μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στο υπερταμείο αφορούν τις εταιρείες ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές του (ΟΣΥ Α.Ε.- ΣΤΑΣΥ Α.Ε.), ΟΣΕ ΑΕ, ΟAKA, ΕΛΤΑ, Ε.Υ.Α.Θ.,  Ε.ΥΔ.Α.Π, ΔΕΗ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών,  Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ),  Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α. ΑΕ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. ΑΕ), ΔΕΘ -HELEXPO και Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά έχει αρχίσει ενώ στις συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες θα ισχύσουν από την έναρξη ισχύος του δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμα οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, η ΕΛ.ΒΟ και το Αττικό Μετρό. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Αττικό Μετρό είχαν κάνει απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στη μεταφορά της εταιρείας στο υπερταμείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας