Απαίτηση σοκ των δανειστών: Αφορολόγητο στα …3.500€

3236
7δισ

Πρωτοφανή απαίτηση για συρρίκνωση της έκπτωσης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 1.900 ευρώ σήμερα στα 700 ευρώ, που περιορίζει δραστικά το αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ, προέβαλε το ΔΝΤ για να επανέλθει στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το Ταμείο, από την πλευρά αυτή μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 δισ ευρώ, ενώ επιπλέον 900 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν από την κατάργηση της ‘’προσωπικής διαφοράς’’ σε κύριες συντάξεις, ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Η πρόταση του ΔΝΤ συνάντησε ευήκοα ώτα σε ορισμένους παράγοντες της ευρωπαϊκής πλευράς των δανειστών, οι οποίοι θεωρούν ότι η επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς το Eurogroup ήταν μεν ‘’μια καλή κίνηση’’ , αλλά πλέον απαιτούνται ‘’απτές αποδείξεις δέσμευσης’’.
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, συζητείται από την τρόικα η δημιουργία, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, ενός νέου ισχυρότερου ‘’κόφτη’’ διαρκείας 5-7 ετών, στον οποίο θα προσδιορίζονται επακριβώς τα μέτρα σε αφορολόγητο, συντάξεις και φοροαπαλλαγές, σε περίπτωση αποκλίσεων. Αντίθετα, αντιδρούν στην όποια σκέψη για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας