Ανησυχία για τον νέο ακροδεξιό πρωθυπουργό της Τσεχίας

2317
τσεχίας

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ορίσει τον αρχηγό του κόμματος ΑΝΟ Αντρέι Μπάμπις, νέο πρωθυπουργό μετά την νίκη του στις εκλογές, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.
Το κόμμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία «Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών» (ΑΝΟ) κέρδισε το 29,6% των ψήφων, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο ποσοστό από το επόμενο κόμμα.
Ωστόσο, αναμένεται να δυσκολευτεί να βρει εταίρους για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης καθώς ο αρχηγός του αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.
Η Τσεχία θα αναζητήσει εταίρους πέραν της Ομάδας του Βίσεγκραντ σε θέματα όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια των τροφίμων, δήλωσε το Σάββατο ο Αντρέι Μπάμπις.
Σημείωσε ότι η χώρα του θα επιδιώξει να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναζητήσει συμμάχους για να σταματήσει η «παράνομη μετανάστευση».
Ο Μπάμπις τάσσεται εναντίον της βαθύτερης ολοκλήρωσης στην ΕΕ και εναντίον της ένταξης της χώρας του στην ευρωζώνη. Η εκλογική του νίκη εγείρει ανησυχίες ότι η Τσεχία, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, θα μπει σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε πάντως ότι το κόμμα του, το ANO, είναι φιλοευρωπαϊκό και έτοιμο να αναλάβει ενεργό ρόλο στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας